Toyota Mirai: Δωρεάν υδρογόνο για 6 χρόνια!

H Toyota προχώρησε σε μια ήπια αναβάθμιση του υδρογονοκίνητου Mirai, το οποίο συνοδεύεται πλέον από μια σειρά πλεονεκτημάτων.


Στην ελληνική αγορά το Mirai δε διατίθεται λόγω έλλειψης δικτύου σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου, ωστόσο στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια, είναι πλέον πιο ελκυστικό από ποτέ.

Η ιαπωνική εταιρεία εξοπλίζει το Mirai με το πακέτο των συστημάτων ασφαλείας “Toyota Safety Sense 3.0”, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ραντάρ για το cruise control, υποβοήθηση παραμονής του οχήματος εντός της λωρίδας κυκλοφορίας, προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων, έλεγχο «νεκρής» γωνίας και κάμερα οπισθοπορείας.

Στην εξοπλιστική έκδοση Limited, αλλά και στην XLE με το πακέτο “Advanced Technology”, το Mirai παρέχει το “Digital Smartphone Key” επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να ξεκλειδώνουν το όχημα εξ αποστάσεως από το smartphones τους.

Επιπλέον η φαρέτρα της έκδοσης XLE περιλαμβάνει θερμαινόμενα-ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, διζωνικό κλιματισμό, προβολείς LED, ηχοσύστημα JBL με 14 ηχεία, επιφάνεια για ασύρματη φόρτιση του smartphone, ενώ η Limited προσθέτει κλιματισμό τριών ζωνών, πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή, κρυφό φωτισμός καμπίνας και ζάντες 20 ιντσών.


Σημειώνεται ότι σε όλες τις εκδόσεις του Mirai προσφέρεται η νέα ασημί απόχρωση (Elemental Silver) αμαξώματος. Η τιμή των ανανεωμένων Mirai XLE και Limited διαμορφώνεται στα 50.190 δολάρια (46.328 ευρώ) και 67.155 δολάρια (61.988 ευρώ) αντίστοιχα. Η Toyota συνοδεύει τις υψηλές αυτές τιμές με δωρεάν οδική βοήθεια 3 ετών/απεριορίστων χλμ., με πρόγραμμα σέρβις ToyotaCar 3 ετών/35.000 μιλίων και εγγύηση 8 ετών/100.000 μιλίων για βασικά εξαρτήματα των κυψελών καυσίμου.


Επίσης, όποιος μισθώσει το Mirai έως τις 31 Μαρτίου 2024, η Toyota του προσφέρει δωρεάν καύσιμα για τρία χρόνια ή καύσιμο αξίας έως και 15.000 δολαρίων (13.845 ευρώ), όποιο από τα δυο έρθει πρώτο. Μάλιστα η προσφορά αυτή επεκτείνεται στα 6 χρόνια για όποιον αγοράσει το Mirai πριν τις 31 Μαρτίου 2024.

Υπενθυμίζουμε ότι το υδρογονοκίνητο Mirai, στη δεύτερη πλέον γενιά του, έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων, αθόρυβη λειτουργία και αφήνει πίσω του μόνο υδρατμούς. Χρησιμοποιώντας κυψέλες καυσίμου μετατρέπει το αποθηκευμένο υδρογόνο σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία με τη σειρά της κινεί τον ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης 182 ίππων και 300 Nm ροπής.

Μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα εντός 9,2 δευτ. και η μέγιστη ταχύτητα που αναπτύσσει είναι 175 χλμ./ώρα. Η αυτονομία που προσφέρει το Mirai φτάνει τα 650 χλμ., ενώ ο ανεφοδιασμός του με υδρογόνο διαρκεί μόλις 5 λεπτά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *