Toyota Land Cruiser: Μας ξεναγεί σε ένα σπάνιο περιπολικό

Έναν ιδιαίτερο ρόλο έχει αναλάβει το συγκεκριμένο Toyota Land Cruiser στην ιδιαίτερη πατρίδα του, καθώς εκτελεί χρέη περιπολικού στην Ιαπωνία.


Η Toyota λοιπόν μας «ταξιδεύει» στη νήσο Κιούσου της Περιφέρειας Σάγκα στην Ιαπωνία, όπου το συγκεκριμένο Land Cruiser (J100) έχει φορέσει την ασπρόμαυρη «στολή» της τοπικής αστυνομίας. Παράλληλα στην οροφή του έχει τοποθετηθεί φάρος και πρόσθετα Led φώτα χαμηλά στο μπροστινό προφυλακτήρα.

Παρατηρήστε επίσης ότι το λογότυπο της ιαπωνικής εταιρείας στη μάσκα είναι καλυμμένο με ένα διαφορετικό που απεικονίζει χρυσάνθεμο. Επιλέχτηκε καθώς το χρυσάνθεμο αποτελεί το έμβλημα της αυτοκρατορικής οικογένειας της Ιαπωνίας, ενώ το 1910 ανακηρύχθηκε το εθνικό άνθος της χώρας.

Σύμφωνα με τις περιγραφές στο εσωτερικό του περιπολικού Land Cruiser υπάρχει ασύρματος για επικοινωνία με το Κέντρο της Αστυνομίας, ειδικά κουμπιά για τον έλεγχο της σειρήνας και των φώτων, καθώς και ένας πυροσβεστήρας τοποθετημένος μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού.

Μέσα στο ντουλαπάκι τώρα βρίσκεται ένα μικρό μαχαίρι για την κοπή κλαδιών από δέντρα που φυτρώνουν στην άκρη του δρόμου. Επιπλέον στην πλευρά του συνοδηγού υπάρχει μια πρίζα για τη φόρτιση του προβολέα, ενώ δύο πτυσσόμενα τραπέζια είναι προσαρτημένα στο πίσω μέρος των μπροστινών καθισμάτων.


Στο πορτμπαγκάζ αποθηκευμένα σε κιβώτια υπάρχουν βασικά αντικείμενα που χρησιμοποιούνται σε σκηνές ατυχήματος, όπως φωτεινά και ηχητικά εργαλεία για να ειδοποιούνται έγκαιρα οι οδηγοί που προσεγγίζουν το σημείο. Ακόμα υπάρχουν κώνοι κυκλοφορίας, αλυσίδες για τα χιόνια, μετρητής απόστασης και ένα δοχείο με εξουδετερωτικό παράγοντα για πετρελαιοκηλίδες.


Σύμφωνα με την Toyota Ιαπωνίας τα συγκεκριμένα περιπολικά Land Cruiser είναι σχετικά σπάνια στη χώρα και εξυπηρετούν κυρίως τουριστικές περιοχές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το περιπολικό Land Cruiser τροφοδοτείται από V8 βενζινοκινητήρα 4.7 λίτρων, απόδοσης 235 ίππων και 434 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης και αυτόματο κιβώτιο 4 σχέσεων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *