Toyota Land Cruiser: Επιστρέφει για νέες μεγάλες περιπέτειες

Την επιστροφή του θρυλικού Land Cruiser στην Ευρώπη, αλλά και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, προετοιμάζει η Toyota ενώ μας προετοιμάζει για το γεγονός αυτό μέσα από την παραπάνω σκοτεινή φωτογραφία.


Εκτός από την επιβλητική σιλουέτα του νέου Land Cruiser διακρίνουμε απέναντι το ιστορικό FJ40 από τη δεκαετία, το οποίο θεωρείται ο σκληροτράχηλος πρόγονός του. Προς το παρόν η Toyota δε δίνει καμία επίσημη πληροφορία για το επερχόμενο Land Cruiser, αλλά περιορίζεται στη γεμάτη νόημα σύντομη φράση «τα καλύτερα έρχονται».

Εκτιμάται ωστόσο ότι ανάμεσα στο νέο Toyota Land Cruiser και στο Lexus GX θα υπάρχουν αρκετοί κοινοί παρονομαστές, πέρα από τη μεγάλη τετραγωνισμένη καμπίνα. Πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει και αυτό την πλατφόρμα TNGA-F, ενώ θα βρίσκονται αρκετά κοντά στις διαστάσεις, με το Lexus GX να έχει μήκος σχεδόν 5 μέτρα.

Ομοιότητες ίσως δούμε και στη γκάμα κινητήρων με το νέο Land Cruiser να τροφοδοτείται από τον V6 twin-turbo κινητήρα των 3.4 λίτρων, απόδοσης 354 ίππων, αλλά και με V6 κινητήρα που συνδυάζεται με υβριδικό σύστημα και συνδυαστική ισχύ 443 ίππων.

Οι εν λόγω κινητήρες θα μπορούσαν να ταιριάξουν με το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης και με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων. Σύντομα πάντως θα έχουμε περισσότερες και συγκεκριμένες πληροφορίες για το νέο Land Cruiser.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *