Toyota Hilux: Το 2025 ξεκινάνε οι πωλήσεις του ηλεκτρικού μοντέλου της ιαπωνικής εταιρείας

Η Toyota έχει ρίξει πλέον το βάρος της στα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, μέχρι το τέλος του 2025 θα αρχίσει να πωλείται μια πλήρως ηλεκτρική παραλλαγή του Toyota Hilux.


Το ηλεκτρικό Toyota Hilux θα αρχίσει να πωλείται στην Ταϊλάνδη, στην οποία υπάρχει εργοστάσιο της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Την ανακοίνωση έκανε ο Noriaki Yamashita, πρόεδρος της Toyota Ταϊλάνδης. Ωστόσο, ο Yamashita δεν διευκρίνισε πού θα κατασκευάζεται το Hilux BEV.

Σημείωσε όμως ότι πριν ξεκινήσει η παραγωγή του Toyota Hilux, 12 ηλεκτρικά pick-up θα παραχωρηθούν τον επόμενο μήνα ως δημόσια οχήματα στο θέρετρο Pattaya, που βρίσκεται στην ανατολική Ταϊλάνδη. Έτσι, θα γίνουν δοκιμές στην πράξη, αλλά και θα εξασφαλιστεί η απαραίτητη προβολή σε έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Η ανακοίνωση της Toyota έρχεται αφότου η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι ο ανταγωνιστής της, η Isuzu, θα κατασκευάσει μια μπαταριοκίνητη έκδοση του D-MAX στην Ταϊλάνδη το 2025.


Ωστόσο παρά την εξερεύνηση των ηλεκτρικών κινητήρων, η Toyota έχει δεσμευτεί σε μια «προσέγγιση πολλαπλών οδών», που θα προσφέρει μελλοντικά στους αγοραστές μια ποικιλία συστημάτων μετάδοσης κίνησης. Ηλεκτρική με μπαταρίες αλλά και κυψέλες υδρογόνου, κινητήρες εσωτερικής καύσης κι υβριδικούς.


 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *