Toyota GR Yaris: Σημείο αναφοράς το νέο κιβώτιο

Με νέο αυτόματο κιβώτιο υψηλών επιδόσεων το οποίο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Toyota, Άκιο Τογιόντα θα γίνει «σημείο αναφοράς για τον κλάδο», εξοπλίζει η Toyota το νέο GR Yaris.


Ονομάζεται Direct Automatic Transmission, το οποίο σχεδιάστηκε για να παρέχει εξαιρετικά αντιδραστική απόκριση, επιτρέποντας έτσι τη σημαντική μείωση του χρόνου στις αλλαγές.

Επιπλέον, το DAT είναι σε θέση να αναγνωρίζει με ακρίβεια την ένταση του φρεναρίσματος και, κατά συνέπεια, να προσαρμόζει την αλλαγή ταχύτητας έτσι ώστε το αυτοκίνητο να είναι έτοιμο να επιταχύνει από στροφή σε στροφή.

Η Toyota εργάζεται σε αυτή τη λύση από το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και από την Ιαπωνία πιστεύουν ότι το πρώτο αυτοκίνητο που θα ταιριάζει στο DAT θα είναι το νέο GR Yaris.

Προς το παρόν, έχει δοκιμαστεί αποκλειστικά σε διάφορες μορφές αγώνων, αλλά η υιοθέτησή του σε αυτοκίνητο παραγωγής, είναι πολύ κοντά.


Ως εκ τούτου, το αυτόματο κιβώτιο θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο του με το νέο GR Yaris που αναμένεται το 2024.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο GR Yaris μπορεί να είναι πιο ισχυρό, και το 3κύλινδρο σύνολο 1.6 turbo σε συνδυασμό με το νέο αυτόματο κιβώτιο να αποδίδει 300 ίππους και 370 Nm ροπής.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *