Toyota GR Supra: Νέα Συλλεκτική έκδοση 

H Toyota γιορτάζει την επιτυχία της αγωνιστικής GR Supra GT4.


Το αυτοκίνητο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες οδηγούς αγώνων σε όλο τον κόσμο. Η ιαπωνική εταιρεία λοιπόν δημιούργησε μια νέα συλλεκτική έκδοση για την GR Supra που κυκλοφορεί νόμιμα στους δημόσιους δρόμους.

Ο λόγος για τη νέα GR Supra GT4 100th Edition Tribute, η οποία θα διατεθεί στην Ευρώπη σε μόλις 100 αντίτυπα. Ξεχωρίζει από μακριά, χάρη στην αποκλειστική της πορτοκαλί απόχρωση αμαξώματος, ονόματι “Plasma Orange”, ενώ πατάει σε ματ μαύρους τροχούς 19 ιντσών, πίσω από τους οποίους διακρίνονται οι επίσης μαύρες δαγκάνες των φρένων με την ένδειξη GR. Παράλληλα διατίθεται προαιρετικά με πίσω μαύρη αεροτομή, ώστε να θυμίζει περισσότερο την αγωνιστική GR Supra GT4.

Στο εσωτερικό της GR Supra GT4 100th Edition Tribute, όπου συναντάμε μαύρη σουέτ τύπου επένδυση στα καθίσματα και στο λεβιέ ταχυτήτων. Ανοίγοντας την πόρτα του οδηγού αντικρύζεις στην πλευρική επιφάνεια του ταμπλό μια μικρή μεταλλική πλακέτα που αναγράφει το συλλεκτικό χαρακτήρα της έκδοσης. Επιπλέον στο ταμπλό υπάρχει ένα carbon ένθετο και η ονομασία GT4 100th Edition Tribute. Σημειώνεται ακόμα ότι το δάπεδο του πορτμπαγκάζ διακοσμείται με πορτοκαλί ραφές.

Το αυτοκίνητο τροφοδοτείται από τον εξακύλινδρο κινητήρα 3.0 λίτρων, ο οποίος παράγει 340 ίππους και συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Για πιο σπορ αίσθηση στην οδήγηση, το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων χρησιμοποιεί ένα έξυπνο σύστημα ελέγχου.


Με επεμβάσεις στις προδιαγραφές των καθισμάτων και του ηχοσυστήματος η Toyota κατάφερε να μειώσει το συνολικό βάρος της νέας GR Supra GT4 100th Edition Tribute κατά 38,3 κιλά. Τροποποιήσεις με στόχο τον ακόμα καλύτερο χειρισμό του οχήματος έγιναν στην ανάρτηση και στο σύστημα διεύθυνσης. Η νέα συλλεκτική GR Supra GT4 100th Edition Tribute θα λανσαριστεί αργότερα φέτος στην ευρωπαϊκή αγορά, μαζί με την αναβαθμισμένη GR Supra.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *