Toyota Gazoo Racing: Το concept car για το Le Mans

Ένα νέο concept car για τον 100ό αγώνα των 24 ωρών του Le Mans, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουνίου, θα αποκαλύψει η Toyota Gazoo Racing.


Πρόκειται για ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο εξοπλισμένο με τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί μέσα από τη συμμετοχή μας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό», αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη ανακοίνωση, που συνοδεύεται από μια teaser φωτογραφία του εμπρός προφυλακτήρα.

Η εικόνα ασφαλώς και δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του νέου concept car, ωστόσο κάποια στοιχεία που «προσφέρει» οδηγούν στην «ισχυρή» εκτίμηση πολλών ΜΜΕ του εξωτερικού ότι πρόκειται για ένα GR Prius!

Καταρχήν, η ύπαρξη θέσης για πινακίδα καθιστά ξεκάθαρο ότι πρόκειται για concept που «συνδέεται» με όχημα παραγωγής. Επιπλέον, το περίγραμμα του προφυλακτήρα αλλά και οι θέσεις των αισθητήρων ταιριάζουν απόλυτα με αυτά που συναντά κανείς στο νέο PHEV Prius που παρουσιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Ασφαλώς υπάρχουν και σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις, με την τοποθέτηση των δύο τετράδων προβολέων LED στις άκρες του, την ύπαρξη ενός «επιθετικού» διαχωριστή αλλά και την προσθήκη ειδικών αεροδυναμικών βοηθημάτων (canards).


Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις, τότε το συγκεκριμένο concept car θα μπορούσε να αποτελέσει προάγγελο για ένα GR Prius παραγωγής.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *