Toyota FT-Se: Βάζει στο μάτι την Cayman

Παρόλο που η Toyota δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα τον ερχομό ενός αμιγώς ηλεκτρικού σπορ μοντέλου με την υπογραφή της Gazoo Racing, οι λεπτομέρειες που έχουν έρθει στο φως σχετικά με το FT-Se Concept.


Οι νέες πληροφορίες ήρθαν από τα χείλη του επικεφαλής μηχανικού του FT-Se, Fumihiko Hazama, ο οποίος, αποκάλυψε ποιο μοντέλο σκοπεύει να βάλει στο «μάτι» το όχημα. Πρόκειται για την επερχόμενη, αμιγώς ηλεκτρική Porsche Cayman, μεταξύ άλλων.

Ο Hazama επιβεβαίωσε ότι η εκτιμώμενη επίδοση των 0-100 km/h θα κυμαίνεται γύρω στα 3 sec, ενώ η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 250 km/h. Η δύναμη θα προέρχεται από το «πάντρεμα» δύο ηλεκτροκινητήρων οι οποίοι θα περνούν την κίνηση στους πίσω τροχούς. 

Εκτός αυτού, ο ίδιος δήλωσε ότι το όχημα προορίζεται να καταγράψει μια ξεχωριστή επίδοση στο Nurburgring, χωρίς όμως να κάνει κάποια εκτίμηση για τον χρόνο γύρου. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να κάνει δοκιμές στη θρυλική πίστα με κάποιο πρωτότυπο οπότε τα πρώτα κατασκοπευτικά πλάνα ίσως και να μη βρίσκονται πολύ μακριά.

Το FT-Se αναμένει να λάβει το πράσινο φως, προκειμένου να περάσει στην παραγωγή, ενώ αργότερα θα ανακοινωθούν περαιτέρω στοιχεία όπως για παράδειγμα η τελική ονομασία, η τιμή και τυχόν σχεδιαστικές αλλαγές. Σύμφωνα με στελέχη της Toyota, το FT-Se δε θα ακολουθήσει το χρονοδιάγραμμα των GR86 και Supra, τα οποία κατέφτασαν σχεδόν 5 χρόνια μετά την παρουσίαση των αντίστοιχων concept cars τους, FT-HS και FT-1, αντίστοιχα. Τα σχέδια της εταιρείας θέλουν το νέο μοντέλο να έρχεται λίγο μετά το 2026.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *