Toyota: Ετοιμάζει νέο μικρό ηλεκτρικό crossover

Ένα μικρό crossover, σε συνεργασία με τη Suzuki ετοιμάζει Toyota, το οποίο σχεδιάζει να παρουσιάσει το 2025.


Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιαπωνία, η επιτυχία που έχουν γνωρίσει τα τελευταία χρόνια τα Nissan Sakura και Mitsubishi eK Cross EV στην Ιαπωνία οδήγησαν την Toyota σε αυτή την επιλογή.

Οι Ιάπωνες αναφέρουν ότι το νέο crossover θα είναι το μικρότερο μοντέλο της αμιγώς ηλεκτρικής οικογένειας bZ που θα κατασκευάζεται στην πλατφόρμα e-TNGA. Μάλιστα, το συνδέουν με το «bZ Small Crossover Concept» που παρουσιάστηκε στα μέσα Δεκεμβρίου 2021 από την Toyota σε φυσική και ψηφιακή μορφή, μαζί με άλλα 14 EV concepts (δικά της και της Lexus) στο πλαίσιο ενημέρωσης για τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία.

Η συνεργασία μεταξύ αυτοκινητοβιομηχανιών αποτελεί συνηθισμένη πρακτική – και όχι μόνο ανάμεσα σε brands που έχουν την έδρα τους στην ίδια χώρα – και το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Suzuki επιλέχθηκε εξαιτίας της πολύ καλής παρουσίας που έχει στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης. Άλλωστε, οι δύο εταιρείες έχουν ήδη στενούς δεσμούς σε διάφορους τομείς.

Όταν το συγκεκριμένο μικρό crossover concept είχε παρουσιαστεί, η Toyota είχε τονίσει ότι σχεδιάστηκε με έμφαση στην αγορά της Ιαπωνίας αλλά και της Ευρώπης. Αν και δεν είχε γίνει γνωστή καμία άλλη πληροφορία, το μέγεθος του πρωτότυπου που είχε εκτεθεί, το κατέτασσε σε διαστάσεις κάπου ανάμεσα στοToyota Aygo X (3.700 mm) και στο Yaris Cross (4.180 mm).


Ήδη η Suzuki ετοιμάζει το δικό της ηλεκτρικό SUV, το eVX, για το οποίο έχετε ήδη δει κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Ωστόσο αυτό θα είναι σαφώς μεγαλύτερο, με μήκος 4.300 mm και θα ανήκει στην κατηγορία των compact SUV.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *