Toyota Corolla Cross: Ανάκληση για 110.000 οχήματα

Σε πρόγραμμα ανάκλησης 110.000 Corolla Cross προχωρά η Toyota, καθώς έχει προκύψει ένα σημαντικό ζήτημα ασφαλείας.


Σύμφωνα λοιπόν με την ιαπωνική εταιρεία, στις επηρεαζόμενες Corolla Cross ενδέχεται σε περίπτωση σύγκρουσης να μην αναπτυχθεί ο πλευρικός αερόσακος του συνοδηγού, επομένως αυξάνεται ο κίνδυνος τραυματισμού ή ακόμα και θανάτου. Πάντως δε διευκρινίζεται αν μέχρι τώρα έχει καταγραφεί κάποιο περιστατικό, στο οποίο να προκλήθηκε τραυματισμός ή θάνατος εξαιτίας του προβλήματος στον αερόσακο συνοδηγού.

Για το λόγο αυτό η Toyota συνιστά να μη χρησιμοποιείται το κάθισμα του συνοδηγού μέχρι να επιλυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα. Διευκρινίζεται ότι η ανάκληση για τις Corolla Cross, παραγωγής τα έτη 2022 και 2023, θα πραγματοποιηθεί στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, ενώ για έλεγχο θα κληθούν 96.000 οχήματα στις Η.Π.Α και 13.806 στον Καναδά. Σημειώνεται επίσης ότι η ανάκληση δεν αφορά υβριδικές Corolla Cross, αλλά αυτές που διαθέτουν μόνο θερμικό κινητήρα.

Το κατασκευαστικό ελάττωμα εντοπίζεται στην έλλειψη διάτρησης σε ένα πάνελ του ταμπλό που εμποδίζει την ανάπτυξη του αερόσακου. Οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων Corolla Cross θα λάβουν μέχρι τέλος Ιουλίου ειδοποίηση για να προσέλθουν στο επίσημο δίκτυο σέρβις της Toyota όπου θα πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος έλεγχος και όπου χρειάζεται θα υπάρξει αντικατάσταση του πάνελ στο ταμπλό, χωρίς φυσικά κάποια χρέωση.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *