Toyota: Αναβαθμίσεις στο ηλεκτρικό bZ4X

Μια σειρά αναβαθμίσεων για το αμιγώς ηλεκτροκίνητο bZ4X, ανακοίνωσε η Toyota.


Σύμφωνα λοιπόν με την ιαπωνική εταιρεία μια σειρά τεχνικών αλλαγών καθιστά ταχύτερη τη φόρτιση του bZ4X, όταν αυτό συνδέεται με κάποιο ταχυφορτιστή DC. Συγκεκριμένα, επεμβάσεις έχουν γίνει στο σύστημα θέρμανσης της μπαταρίας, ώστε η φόρτιση να επηρεάζεται λιγότερο όταν επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες στο περιβάλλον.

Ένας νέος εναλλάκτης θερμότητας και μια βαλβίδα ρύθμισης θέρμανσης έχουν προστεθεί στο κύκλωμα θέρμανσης για να βοηθούν στην αύξηση θερμοκρασίας της μπαταρίας. Η Toyota εκτιμά ότι οι προσθήκες αυτές θα μειώσουν, το χρόνο φόρτισης της μπαταρίας από 10%-80% σε ταχυφορτιστή, κυρίως όταν το θερμόμετρο δείχνει κάτω από το 0, χωρίς όμως να αναφέρει ακριβή χρόνο.

Το χειμώνα όμως εκτός από τη μπαταρία κρυώνουν και οι επιβάτες του bZ4X, έτσι η Toyota επιστράτευσε τη θέρμανση με πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας. Βρίσκεται τοποθετημένο κάτω από την κολόνα του τιμονιού και τον πίνακα οργάνων, ενώ παρέχει γρήγορα ζεστασιά γύρω από τα πόδια οδηγού και του συνοδηγού. Σημειώνεται ότι η θέρμανση με πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας θα είναι στάνταρ στην εξοπλιστική έκδοση High του αναβαθμισμένου bZ4X.

Για την αποφυγή προσκρούσεων στο πίσω τμήμα του bZ4X, ειδικά σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης στον αυτοκινητόδρομο, η Toyota αναφέρει ότι πλέον ανιχνεύεται πότε υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με όχημα που πλησιάζει από πίσω, χρησιμοποιώντας τα ραντάρ του συστήματος “Blind Spot Monitor”. Τότε ενεργοποιούνται αυτόματα τα αλάρμ για να προειδοποιήσουν τον άλλο οδηγό. Το σύστημα αυτό προσφέρεται στις εξοπλιστικές εκδόσεις Mid+ και High του αναβαθμισμένου bZ4X.


Στη φαρέτρα της έκδοσης High προστίθεται νέο ψηφιακό κλειδί, το οποίο είναι συμβατό με λειτουργικά Apple και Android, επιτρέποντας στους χρήστες να ανοίγουν και να εκκινούν το όχημα μέσω εφαρμογής στο smartphone τους. Μάλιστα το ψηφιακό κλειδί μπορεί να κοινοποιηθεί σε έως και πέντε άτομα ανά πάσα στιγμή, καθιστώντας εύκολη την πρόσβαση σε μέλη της οικογένειας, σε εταιρικούς συνεργάτες και σε μηχανικούς.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *