Τότο Βολφ: «Σε 6 με 12 μήνες θα μπορέσουμε να κοντράρουμε τη Red Bull»

Tο δικό του χρονοδιάγραμμα σε ό,τι αφορά τη βελτίωση της Mercedes αλλά και το κλείσιμο της «ψαλίδας» με τη Red Bull, έθεσε ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ.


Η υπεροχή της Red Bull μέχρι στιγμής στη σεζόν, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και αδιαμφισβήτητη. Η Mercedes από την άλλη συνεχίζει τη φθίνουσα πορεία της. Από τα επτά σερί πρωταθλήματα οδηγών, στη δεύτερη θέση του 2021, από εκεί στην τρίτη θέση των κατασκευαστών το 2022 (4ος ο Ράσελ, 6ος ο Χάμιλτον) και το 2023 αναμένεται… ακόμα πιο οδυνηρό.

Και αυτό, όχι τόσο λόγω της βαθμολογικής εικόνας, όσο της αγωνιστικής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προσπέραση του Φερστάπεν στον Χάμιλτον στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού, που σε κάποιους θύμισε… μονοθέσιο της F1, απέναντι σε μονοθέσιο της F2!

Ως εκ τούτου, ως ρεαλιστικό στόχο, ο Τότο Βολφ θέτει τη νίκη σε κάποιο εφετινό γκραν πρι.

«Έχουν γίνει μόλις δύο αγώνες μέχρι στιγμής, αλλά είναι ρεαλιστικό το ενδεχόμενο να πιάσουμε τη Red Bull, αν εξετάσουμε τις διαφορές; Όχι, δεν είναι», είπε ο Αυστριακός, παρά τις μεγάλες αλλαγές που ο ίδιος έχει προαναγγείλει για τη W14. Ο 51χρονος τόνισε επίσης πως η ομάδα του κατάφερε τελικά να κερδίσει έναν αγώνα το 2022, με τον Ράσελ, στο Σάο Πάολο και πως ο στόχος θα πρέπει να είναι μία νίκη και το 2023. Με τη Red Bull, ωστόσο, ένα δευτερόλεπτο ταχύτερη από τη Mercedes, ο Βολφ πιστεύει ότι θα χρειαστεί… αρκετός χρόνος.


«Νομίζω ότι η διάρκεια ανάκαμψής μας θα είναι μεταξύ 6 και 12 μηνών, επειδή αυτός είναι ο χρόνος που πραγματικά χρειάστηκε για εμάς, πέρυσι, για να καταλάβουμε τι πραγματικά συνέβαινε με το μονοθέσιο», κατέληξε το αφεντικό της Mercedes.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *