Το Ράλι Ακρόπολις στο καλαντάρι του WRC για το 2026-27 – Eπιστρέφει ο αγώνας τον Ιούνιο

Το Ράλι Ακρόπολις γίνεται… θεσμός στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), καθώς ο ελληνικός αγώνας του WRC θα παραμείνει στο αγωνιστικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος για το 2026 και το 2027, ύστερα από την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας ανάμεσα στη Motorsport Greece και τον WRC Promoter.


Παράλληλα, ενώ απομένουν σχεδόν δύο μήνες για την έναρξη του εφετινού Ράλι Ακρόπολις (5-8 Σεπτεμβρίου 2024), επεκτάθηκε κατά δύο χρόνια η συμφωνία με την ΕΚΟ, η οποία θα παραμείνει Χορηγός Ονόματος και Μεγάλος Χορηγός του αγώνα μέχρι και το 2027.

Στο μεταξύ, ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την Motorsport Greece και τον WRC Promoter ήταν και η ημερομηνία διεξαγωγής του «Ράλι των Θεών», καθώς οι Έλληνες διοργανωτές επιθυμούσαν ο αγώνας να επιστρέψει στην παραδοσιακή ημερομηνία του, στις αρχές του καλοκαιριού. Σε αυτό το κομμάτι υπήρξε συμφωνία κι έτσι το Ράλι Ακρόπολις του 2025 προγραμματίζεται να διεξαχθεί στα τέλη του επόμενου Ιουνίου.

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΚΟ, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε: «Στη σύγχρονη ιστορία του το Ράλλυ Ακρόπολις πέτυχε να μετασχηματιστεί σε έναν θεσμό με ισχυρά θεμέλια. Η έμπρακτη υποστήριξη της κυβέρνησης αποτέλεσε εχέγγυο για συνεργασία του αγώνα με τον ιδιωτικό τομέα και σήμερα, πιο δυνατοί από ποτέ, μπορούμε να συζητάμε με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και τον WRC Promoter για το μέλλον. Όλοι μαζί προχωράμε προς το καλύτερο του θεσμού. Κατά την τετραετία που προηγήθηκε, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις εδραιώθηκε εκ νέου στον φυσικό του χώρο. Στον σημαντικότερο θεσμό αγώνων Ράλλυ στον κόσμο. Το πέτυχε μέσω σωστά προετοιμασμένης προσέγγισης και συλλογικής προσπάθειας που συνεχίζεται σήμερα, αλλά και επεκτείνεται για τα επόμενα χρόνια, καθιστώντας τον αγώνα ένα ασφαλές πεδίο δημιουργικότητας. Θα ήθελα από εδώ να ευχαριστήσω τη HELLENiQ ENERGY για τη διαρκή στήριξη στον αγώνα μέσω της ΕΚΟ. Συνεργασίες με ανάλογη πορεία στο χρόνο δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, και αυτό σημαίνει πολλά για εμάς. Κυρίως σημαίνει ότι συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με την ίδια ενέργεια, με στόχο χρόνο με το χρόνο τη διοργάνωση ενός αγώνα που θα αποτελεί διαφήμιση της Ελλάδας σε κάθε γωνιά του πλανήτη».

Από την πλευρά της ΕΚΟ, την επέκταση της συνεργασίας με τον αγώνα σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY, Ανδρέας Σιάμισιης: «Με πολύ μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την επέκταση της στήριξής μας ως Μέγας Χορηγός και Χορηγός Ονομασίας του EKO Ράλλυ Ακρόπολις μέχρι και το 2027. Η κίνησή μας να ενισχύσουμε τον ιστορικό αυτό θεσμό, αντανακλά και τη δέσμευση της ΕΚΟ να στηρίζει το μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Ελλάδα. Είναι τιμή μας που καταφέραμε να αναβιώσουμε αυτήν τη μακροχρόνια παράδοση και να την τοποθετήσουμε ξανά στο κέντρο του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση για την υποστήριξή του και την επέκταση της συνεργασίας με το WRC, που διασφαλίζει τη διεξαγωγή του EKO Ράλλυ Ακρόπολις μέχρι το 2027 στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Με την εγγύηση της ΕΚΟ, την ισχυρή υποστήριξη της Πολιτείας, τη διαρκή δέσμευση των διοργανωτών και τη συμβολή όλων των εμπλεκομένων, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε αξέχαστες εμπειρίες στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού».


Στη σύγχρονη πορεία του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι αναφέρθηκε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ο διευθύνων σύμβουλος του WRC Promoter. Ο Γιόνα Σίμπελ εξέφρασε μεταξύ άλλων τις ευχαριστίες του στην κυβέρνηση λέγοντας: «Τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τη μεγάλη υποστήριξη που έχουμε λάβει από την ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη μέρα. Γνωρίζουμε ότι το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα συνεχίσει να αποτελεί μοναδικό ακρογωνιαίο λίθο του Πρωταθλήματος».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *