Τέλος εποχής για την Mercedes EQS – Θα αντικατασταθεί από τη νέα ηλεκτρική S-Class


Τους τίτλους της EQS ρίχνει η Mercedes EQS. Με κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά και ως αμιγώς ηλεκτρική θα προσφερθεί η νέα γενιά της Mercedes S-Class, όταν φυσικά βγει στην αγορά. Ο ερχομός της όμως, θα σημάνει το τέλος της EQS που θα αποτελέσει πια παρελθόν.


Την είδηση αυτή γνωστοποίησε ο επικεφαλής της γερμανικής luxury μάρκας, Ola Källenius, μιλώντας στη βρετανική ιστοσελίδα ο Autocar: «Θα υπάρξουν δύο S-Class στο μέλλον, με κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτρική», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως τα μοντέλα θα έχουν παρόμοια εμφάνιση μέσα και έξω.

Αν και ο Källenius δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες στη δημοσιότητα, υποστηρίζεται πως οι δύο εκδόσεις της νέας S-Class θα βασιστούν σε διαφορετικές πλατφόρμες. Η S-Class χωρίς κινητήρα εσωτερικής καύσης αναμένεται να βασιστεί στην αρχιτεκτονική MB.EA Large, ενώ αυτή με κινητήρα βενζίνης θα έχει ως υπόστρωμα μία αναβαθμισμένη έκδοση της υπάρχουσας MRA. Ως εκ τούτου, η παρουσία δύο διαφορετικών αρχιτεκτονικών πιθανότατα θα διαφοροποιήσει τις δύο εκδοχές της νέας S-Class, πιθανότατα σε χώρους, όπου η ηλεκτρική θα υπερτερεί της βενζινοκίνητης.

Η νέα γενιά της S-Class, πάντως, αργεί πολύ ακόμα, καθώς θα κυκλοφορήσει το 2030.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *