Συμφωνία της BMW Group και της Tata Technologies

Μέσω της νέας κοινοπραξίας, αναμένεται να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία της Tata Technologies στον τομέα της ψηφιακής μηχανικής και τη δεξαμενή ταλέντων στην Ινδία για να συμβάλει στη στρατηγική επέκταση των δυνατοτήτων κωδικοποίησης λογισμικού του BMW Group σε παγκόσμιους κόμβους πληροφορικής.


Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών προβλέπει τη στρατηγική ανάπτυξη λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων λύσεων για οχήματα που καθορίζονται από λογισμικό (Software-Defined Vehicles – SDV).

Στον τομέα του λογισμικού οχημάτων, η έμφαση θα δοθεί στην αυτοματοποιημένη οδήγηση, την ψυχαγωγία και τις ψηφιακές υπηρεσίες. Στην επιχειρηματική πληροφορική, η κοινοπραξία θα εστιάσει στην ψηφιοποίηση και αυτοματοποίηση στους τομείς της ανάπτυξης προϊόντων, της παραγωγής και των πωλήσεων.

Οι εργασίες της κοινοπραξίας θα ξεκινήσουν με 100 εκπαιδευμένους και έμπειρους επαγγελματίες της Tata Technologies, οι οποίοι θα συνεισφέρουν άμεσα και ουσιαστικά σε project ανάπτυξης λογισμικού. Ο αριθμός των εργαζομένων είναι πιθανό να αυξηθεί σε τετραψήφιο τα επόμενα χρόνια.

Τα κέντρα της συνεργασίας μεταξύ του BMW Group και της Tata Technologies θα βρίσκονται στο Πούνε, την Μπανγκαλόρ και το Τσενάι της Ινδίας. Οι κύριες δραστηριότητες ανάπτυξης και λειτουργίας θα εγκατασταθούν στην Μπανγκαλόρ και το Πούνε. Οι δύο εταιρείες χώρισαν τη νεοσύστατη εταιρεία ισότιμα, με κάθε μία να κρατά το 50% των μετοχών της.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *