Στο σφυρί οι σπάνιες Mercedes CLK GTR Coupe και Roadster

Δύο σπάνιες δημιουργίες της Mercedes βγαίνουν στο σφυρί με τις εκτιμήσεις για την τιμή του να εντυπωσιακές.  


Οι δύοεκδόσεις της Mercedes CLK GTR αναμένεται να τραβήξουν την προσοχή στη δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s.

Όλα ξεκίνησαν το 1997, όταν ιδρύθηκε το πρωτάθλημα GT της FIA, στο οποίο η Mercedes συμμετείχε με την αγωνιστική CLK GTR. Ο ανταγωνισμός ήταν η McLaren F1 GTR και η Porsche911 GT1, και τον κέρδισε το ’97 και το ’98, κατακτώντας το πρωτάθλημα.

Μόλις 20 κουπέ και 6 roadsters κατασκευάστηκαν από την AMG και την HWA AG, ώστε να πάρει η εταιρεία την ομολογκασιόν, κι ένα παράδειγμα κάθε έκδοσης είναι τώρα προς πώληση.

Το κουπέ, χρονολογίας 1999, είναι το 7ο από τα 20 που βγήκαν από το εργοστάσιο. Έχει περάσει όλα τα σέρβις από την DK Engineering, ενώ στα χέρια του τωρινού της κατόχου περιήλθε τον Απρίλιο του 2021.


Είναι φινιρισμένο σε χρώμα IridiumSilver Metallic και φέρει ειδικό σύστημα σπορ εξάτμισης, όπως και μεγαλύτερες ζάντες της OZ. Έχει καταγράψει 7.013 χιλιόμετρα στο οδόμετρο, ενώ σύμφωνα με την RM Sotheby’s, αναμένεται να φτάσει το ποσό των 9 εκ. δολαρίων.


Η έκδοση roadster ειναι χρονολογίας 2003, και αποτελεί το #3 από τα έξι που κατασκευάστηκαν. Έχει λιγότερα χιλιόμετρα από το κουπέ, και ακριβώς επειδή είναι σε καλύτερη κατάσταση, αναμένεται να πωληθεί για ένα ποσό που θα αγγίζει τα 20 εκ. δολάρια.

Κι οι δύο εκδόσεις φέρουν κινητήρα V12 χωρητικότητας 6,9L με απόδοση 632 PS και ροπή στα 730 Nm – επιδόσεις που και σήμερα εντυπωσιάζουν.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *