Seat: Νέες εκδόσεις για Ibiza και Arona

Νέα πακέτα για το εσωτερικό της καμπίνας των Arona και Ibiza, σε συνεργασία με την Seaqual Initiative, οργανισμός που βοηθά και αγωνίζεται για τον καθαρισμό των ωκεανών, και την Autoneum, προμηθευτής ισοθερμικών και ακουστικών προϊόντων για αυτοκινητοβιομηχανίες, από την Seat.


Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θέλει τη Seat να γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής που χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμα υλικά της Borgers, θυγατρική της Atroneum, που θα βοηθήσουν να ανασυρθούν πάνω από 2 εκατ. πλαστικά μπουκάλια από τον βυθό του ωκεανού.

Έτσι, τα Arona και Ibiza αυξάνουν τη βιωσιμότητά τους, με μία ειδική έκδοση, ονόματι Marina Pack, που προσφέρει στα δύο μοντέλα νέα καλύμματα καθισμάτων κατασκευασμένα από νήμα Seaqual, ενώ τα πατάκια και το πάτωμα της καμπίνας έχουν φτιαχτεί από ανακυκλωμένο πλαστικό που βρέθηκε στη θάλασσα.

Για τη δημιουργία αυτών των υλικών, η Seaqual Initiative και η Borgers συνεργάζονται με ΜΚΟ, ψαράδες, τοπικές κοινότητες και φυσικά τις αρχές, καθαρίζοντας ταυτόχρονα τις θάλασσες και τους ωκεανούς. Εγκεκριμένα προγράμματα καθαρισμού των θαλασσών συλλέγουν απορρίμματα από τον βυθό και την επιφάνεια των θαλασσών, των ποταμών και των εκβολών τους. Μετά τη διαλογή των διαφορετικών τύπων υλικών και απορριμμάτων, το πλαστικό καθαρίζεται και μετατρέπεται σε ανακυκλωμένο «θαλάσσιο» πλαστικό. Έπειτα, χρησιμοποιείται για την κατασκευή του νήματος και του πολυέστερ που φέρει η νέα ειδική έκδοση των Arona και Ibiza.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *