Rimac: Εγγύηση στην μπαταρία 8 χρόνια με απεριόριστα χιλιόμετρα!

Εργοστασιακή εγγύηση 8 ετών με απεριόριστα χιλιόμετρα δίνει η Rimac στο ηλεκτρικό της hypercar, το Nevera.


Μάλιστα το προνόμιο αυτό αφορά όχι μόνο τους νέους ιδιοκτήτες, αλλά και όσους έχουν ήδη παραλάβει το Nevera, οι οποίοι αποκτούν 7 επιπλέον χρόνια εγγύησης.  Υπενθυμίζουμε ότι συνολικά θα κατασκευαστούν μόνο 150 Νevera, ενώ όλα έχουν ήδη πουληθεί.

Αξίζει να αναφέρουμε ακόμα ότι η 8ετής εγγύηση καλύπτει όλες τις σημαντικές βλάβες της μπαταρίας και περιλαμβάνει εγγύηση ότι στο τέλος της εν λόγω περιόδου η μπαταρία θα έχει διατηρήσει το 75% της συνολικής χωρητικότητας φόρτισης.

Κατασκευασμένη για να παρέχει ισχύ έως 1,4 MW, η μπαταρία του Nevera έχει σχήμα Η, σε αντίθεση με την κλασσική διάταξη τύπου skateboard με επίπεδο δάπεδο, ώστε να επιτρέπει στον οδηγό και στο συνοδηγό να κάθονται χαμηλά στο αυτοκίνητο, αντί να έχουν την αίσθηση ότι κάθονται πάνω από τη μπαταρία.

Με χωρητικότητα 120 kWh η μπαταρία, με χημεία νικελίου-μαγγανίου-λιθίου, του Nevera υπόσχεται αυτονομία 490 χλμ. (μέτρηση WLTP) μετά από μια πλήρη φόρτιση. Σημειώνεται ότι μπορεί να φορτίσει στα 500 kW, μια ταχύτητα ωστόσο που λίγοι δημόσιοι φορτιστές προσφέρον αυτή τη στιγμή.


Μια καινοτομία της είναι οι ψυκτικές πλάκες νερού-γλυκόλης, οι οποίες δε βρίσκονται στο πάνω ή στο κάτω τμήμα, αλλά ανάμεσα στις κυψέλες παρέχοντας πιο αποτελεσματική ψύξη. Το πανίσχυρο Nevera διαθέτει τέσσερις ανεξάρτητους ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι  δε χρειάζονται συντήρηση εφ’ όρου ζωής, αποδίδοντας συνδυαστικά 1.914 ίππους και 2.360 Nm ροπής.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *