Renault 5: Η επιστροφή ενός θρύλου

Στις αρχές του νέου έτους, αναμένεται η αποκάλυψη του νέου Renault 5. 


Πρόκειται για το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό εγχείρημα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, το οποίο θα συνδυάζει την πρωτοποριακή τεχνολογία με την οδηγική ευχαρίστηση και το χαμηλό κόστος.

Ξεκινώντας από τον εξωτερικό σχεδιασμό, το νέο R5 θα μοιάζει αρκετά με concept car, υιοθετώντας έναν ιδιαίτερα καινοτόμο σχεδιασμό. 

Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι θα αλλοιωθεί ο ρετρό χαρακτήρας του concept, ούτε και τα φουτουριστικά του στοιχεία. Το ηλεκτρικό R5 θα αποτίει φόρο τιμής στην πρώτη και τη δεύτερη γενιά του αρχικού μοντέλου από το 1972 και το 1984, αντίστοιχα.

Τα σημεία του οχήματος που θα διαφέρουν από την concept μορφή του, είναι τα φωτιστικά σώματα στο μπροστινό μέρος, ο προφυλακτήρας, οι ζάντες και οι λαβές των θυρών που θα αποκτήσουν έναν πιο συμβατικό σχεδιασμό.


Το σχήμα του αμαξώματος θα διατηρηθεί, όπως και τα φτερά και τα πλαστικά μέρη στο κάτω μέρος. Όπως είναι φυσικό, τα χαρακτηριστικά πίσω φώτα του αρχικού, εμβληματικού μοντέλου, δε θα λείπουν κι από τον ηλεκτρικό του απόγονο.


Όσο για το εσωτερικό του, η Renault δεν έχει δώσεις στο φως καμία εικόνα της καμπίνας όμως αναμένεται να χρησιμοποιηθούν κατά κύριο λόγο βιώσιμα, ανακυκλωμένα κι ανακυκλώσιμα υλικά, με το μινιμαλιστικό στυλ να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Ένας μονός ηλεκτροκινητήρας θα τοποθετηθεί στο μπροστινό μέρος, ο οποίος θα ζυγίζει μόλις 20 kg, και θα προσφέρει 136 PS. 

Η μπαταρία του θα ζυγίζει 15 kg, ενώ τα γαλλικά μέσα υποστηρίζουν ότι και σε αυτόν τον τομέα, δύο επιλογές χωρητικότητας της μπαταρίας θα προσφέρονται στους οδηγούς, αφού θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 42 kWh και 52 kWh, με την τελευταία επιλογή να είναι ικανή να προσφέρει έως και 420 km αυτονομίας.

Το κόστος του αντικαταστάτη του Renault Zoe δε θα ξεπερνά τα 25.000 ευρώ. 


Η Renault έθεσε το 2024 ως καταληκτική ημερομηνία για την αποκάλυψη του αμιγώς ηλεκτρικού R5.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *