Renault 5: Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες 

Το Renault 5 θα κάνει ντεμπούτο τον Φεβρουάριο όμως οι πατέντες «πρόδωσαν» πρόωρα την εμφάνισή του.


Την περασμένη εβδομάδα, η Renault δημοσίευσε μερικές teaser φωτογραφίες του 5 E-Tech, παρουσιάζοντας κάποια βασικά σχεδιαστικά στοιχεία του νέου της μοντέλου, όπως εκείνο θα περάσει στην παραγωγή. Παρόλο που η επίσημη πρεμιέρα του απέχει περίπου δύο μήνες, οι πατέντες που υπέβαλε η εταιρεία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας δείχνουν ξεκάθαρα την εμφάνισή του.

Φαίνεται ότι οι Γάλλοι έχουν μείνει πιστοί στο αρχικό τους πλάνο, που ήταν να υιοθετήσουν τον ίδιο ρετροφουτουριστικό σχεδιασμό, που είχε εξ αρχής το concept car που παρουσίασαν τον Ιανουάριο του 2021, και στο μοντέλο παραγωγής.

Στο μπροστινό μέρος, βρίσκει κανείς την οθόνη που δείχνει τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας, όπως ακριβώς είχε αποκαλύψει η Renault στα teaser. Έχουν τοποθετηθεί δύο θύρες φόρτισης, μία σε κάθε φτερό πάνω από τους μπροστινούς τροχούς, οι οποίοι μοιάζουν πολύ με εκείνους του concept.

Περνώντας προς τα πίσω, έχει αφαιρεθεί η μπάρα φωτός που υπήρχε στην concept μορφή του οχήματος, τη θέση της οποίας έχει πάρει μια λεπτή μαύρη διακοσμητική μπάρα. Οι καθρέπτες έχουν μεγαλώσει κι έχουν επιλεγεί παραδοσιακές λαβές θυρών, ενώ εκείνες των πίσω πορτών βρίσκονται στην κολόνα C.


Υπενθυμίζουμε ότι το νέο R5 θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B EV, ενώ θα χρησιμοποιήσει το 70% των μερών του Clio. 


Θα φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα που θα ζυγίζει μόλις 20 kg και θα αποδίδει 125 PS ή 150 PS, ανάλογα με την έκδοση. Όσο για τις διαθέσιμες μπαταρίες, θα υπάρχει η επιλογή χωρητικότητας 42 kWh ή 52 kWh, με τη δεύτερη να προσφέρει έως και 420 km αυτονομίας. Η τιμή του νέου μοντέλου θα κυμαίνεται κοντά στα 25.000 ευρώ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *