Range Rover Fifty: Συλλεκτικό για τα 50 χρόνια off road

Σε σκληροτράχηλα εδάφη, βουνά και απομακρυσμένες παραλίες έχτισε το Range Rover το μύθο των off-road ικανοτήτων του.


Το ντεμπούτο του πρώτου Range Rover πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου του 1970 και η βρετανική εταιρεία με τη συλλεκτική έκδοση Fifty, γιόρτασε τα 50 χρόνια του μοντέλου, τιμώντας το έτος κατασκευής του.

Η έκδοση βασίζεται στην κορυφαία Autobiography, ενώ τα κυριότερα χαρακτηριστικά της είναι οι ζάντες των 22 ιντσών, το λογότυπο Fifty, το οποίο εμφανίζεται τόσο στο εξωτερικό του όσο και στο εσωτερικό του.

Παράλληλα στη βάση της κεντρικής κονσόλα υπάρχει μια μεταλλική πλακέτα που αναγράφει τον αριθμό παραγωγής του Range Rover Fifty. Σημειώνεται ακόμα ότι το Range Rover Fifty διατίθεται με το κανονικό, αλλά και με το μακρύτερο μεταξόνιο του, ενώ στην παλέτα του αμαξώματος θα υπάρχουν οι αποχρώσεις “Carpathian Grey”, “Rosello Red”, “Aruba” και “Santorini Black”.

Σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό θα προφέρονται και οι αποχρώσεις “Tuscan Blue”, “Bahama Gold” και “Davos White”, οι οποίες προέρχονται από την παλέτα του πρώτου Range Rover.


Σχετικά τώρα με τη γκάμα των κινητήρων του θα υπάρχουν βενζίνης, πετρελαίου και το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης P400e. Για την ιστορία αξίζει να πούμε ότι η πρώτη γενιά του Range Rover διήρκησε από το 1970 μέχρι το 1996 και αρχικά προσφέρονταν μόνο με δίπορτο αμάξωμα.


Το 1981 απέκτησε τετράθυρο αμάξωμα, το 1982 αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και το 1986 πετρελαιοκινητήρα. Δεν πρέπει να παραλείψουμε επίσης ότι ήταν το πρώτο SUV με σύστημα μόνιμης τετρακίνησης, ενώ το 1989 ήταν το πρώτο τετρακίνητο όχημα με ABS.

To 1992 έγινε το πρώτο τετρακίνητο όχημα με σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου πρόσφυσης (ETC) και με αυτόματη ηλεκτρονική αερανάρτηση, ενώ το 2012 η κατασκευή του γίνονταν εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *