Nio ET9: Η πλήρως ενεργή του ανάρτηση SkyRide

Επίδειξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων του κάνει το νέο Nio ET9, χρησιμοποιώντας την καινοτόμα πλήρως ενεργή του ανάρτηση SkyRide.


Η ναυαρχίδα της κινέζικης εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων περηφανεύεται ότι ενσωματώνει την πρώτη στον κόσμο υδραυλική πλήρως ενεργή ανάρτηση. Με ικανότητες προσαρμογής έξι κατευθύνσεων για κάθε τροχό και δυνατότητα παροδικής αλλαγής της ακαμψίας, της απόσβεσης και του ύψους, το επερχόμενο ET9 υπόσχεται ένα επίπεδο οδηγικής άνεσης και σταθερότητας που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στα ηλεκτρικά premium οχήματα.

Σύμφωνα με τη Nio, το ET9 μπορεί λοιπόν να το… τινάξει από πάνω του με έντονες ταλαντώσεις αριστερά-δεξιά, το χιόνι που έχει σκεπάσει το αυτοκίνητο, απαλλάσσοντάς έτσι τον οδηγό από το καθάρισμα με το χέρι.

Η ενεργή ανάρτηση δουλεύει όταν το ΕΤ9 είναι σταματημένο, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι το ΕΤ9 περνάει από διαδοχικά σαμαράκια, μεταφέροντας ένα πύργο από κολονάτα ποτήρια σαμπάνιας! 

Υπενθυμίζουμε ότι το ET9 χρησιμοποιεί ένα ζεύγος ηλεκτροκινητήρων, με συνδυαστική ισχύ 707 ίππων, ενώ η μπαταρία του, χωρητικότητας 120 kWh, και η αρχιτεκτονική 900 V που υποστηρίζει. υπόσχονται εξαιρετικά γρήγορους χρόνους φόρτισης. Ενδεικτικό είναι ότι με 5 μόλις λεπτά φόρτιση εξασφαλίζει περίπου 257 χλμ. αυτονομίας! Το λανσάρισμα του ΕΤ9 στην αγορά της Κίνας θα ξεκινήσει το 2025 στην τιμή των 800.000 Γουάν, σχεδόν δηλαδή στα 103.000 ευρώ.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *