Νέο Hilux GR DKR Εvo: Πρώτη εμφάνιση στο Ντακάρ

Τη βελτιωμένη έκδοση του Hilux pick up στην έκδοση GR DKR, θα οδηγήσουν τα πληρώματα της Toyota στη μάχη του Ντακάρ 2024.


To νέο Hilux είναι 100 χλστ. φαρδύτερο από το απερχόμενο με νέες αναρτήσεις, σύστημα ψύξης και κλιματισμού.

Το αυτοκίνητο έχει συμπληρώσει 30.000 χλμ. δοκιμών και εξέλιξης κατά τη διάρκεια του έτους με στόχο την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία.

Μέρος των δοκιμών έγιναν στην έρημο Καλαχάρι της Νότιας Αφρικής, καθώς και στην έρημο Ναμίμπ της Αγκόλας κατά μήκος των ακτών του ατλαντικού ωκεανού.

Ενόψει του έργου «Dakar Future», η Toyota Gazoo Racing έχει επίσης συνάψει συμφωνία με τη ισπανική εταιρία πετρελαιοειδών Repsol προκειμένου να επιτύχει τους φιλόδοξους κλιματικούς στόχους σε πρώιμο στάδιο.


Η εταιρία θα προμηθεύσει στην ομάδα βιοκαύσιμα με ποσοστό 70% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτά τα καύσιμα αναπτύχθηκαν από απόβλητα όπως το χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι και παράγονται σε εγκαταστάσεις που είναι πιστοποιημένες στο πλαίσιο του προγράμματος βιωσιμότητας της ΕΕ.


Το Ράλι Ντακάρ ξεκινά στις 5 Ιανουαρίου 2024 με έναν σύντομο πρόλογο κοντά στην πόλη Αλούλα στη βόρεια Σαουδική Αραβία. Ακολουθούν έξι απαιτητικές διαδρομές, συμπεριλαμβανομένου ενός μαραθωνίου 48 ωρών.

Η παραδοσιακή ημέρα ξεκούρασης και ανασύνταξης (13 Ιανουαρίου 2024) λαμβάνει χώρα στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας Ριάντ, και ακολουθούν άλλα έξι σκέλη στο βόρειο τμήμα της χώρας. O πιο σκληρός μαραθώνιος ανθρώπων και μηχανών  ολοκληρώνεται στις 19 Ιανουαρίου στην παραλιακή πόλη Γιανμπού, της Σαουδικής Αραβίας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *