Νέο Ford Transit Nugget: Για ανέμελες διακοπές

Το Ford Transit Nugget είναι η camper van παραλλαγή του ημιφορτηγού της Ford.


Το Nugget αρχικά θα εξοπλίζεται με τον EcoBlue κινητήρα των 170 ίππων, που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Εντός του 2024 θα υπάρχει κι η επιλογή μίας Plug-in Hybrid έκδοσης, προερχόμενης από το Kuga, με βενζινοκινητήρα 2.5 λίτρων, με μπαταρία ενέργειας 11.8 kWh και τη συνολική ισχύ να φτάνει τους 232 ίππους. Παράλληλα θα παρουσιαστούν και τετρακίνητες εκδόσεις, για ακόμα μεγαλύτερη ανεξαρτησία και δυνατότητες μετακίνησης.

Χωρίς να παραγνωρίζουμε ωστόσο την σημαντικότητα του κινητήρα, στα οχήματα αυτής της κατηγορίας υπάρχουν πολλά άλλα στοιχεία στα οποία εστιάζουν οι υποψήφιοι αγοραστές, με κυριότερο ίσως την πρακτικότητα, την εργονομία και τις δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού. Έτσι, ακόμα και με τα δύο διπλά κρεβάτια ανοιγμένα, μπορείς να εισέρχεσαι ή να εξέρχεται χωρίς μεγάλη δυσκολία, ενώ παράλληλα η νέα διάταξη «L» της κουζίνας, παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στο μαγείρεμα. Παράλληλα στο πίσω μέρος υπάρχει ντουζιέρα με ζεστό νερό και προαιρετικά υπάρχει η δυνατότητα επιλογής οροφής με ηλιακούς συλλέκτες, ώστε να αυξάνεται η ηλεκτρική αυτονομία και να ελαχιστοποιείται η χρήση καυσίμου.

Μπορεί το Nugget να προσφέρει εναλλακτικού τύπου διακοπές, ωστόσο δεν λείπουν και οι τεχνολογικές λύσεις για την ευκολότερη διαβίωση στο εσωτερικό. Υπάρχει πλήθος θυρών USB, δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών στο… σαλόνι, όπου προβάλλονται όλες οι λειτουργίες και οι ενδείξεις του εξοπλισμού, ρούτερ 5G και συνδεσιμότητα Bluetooth.


Εκτός από τους επιβάτες και ο οδηγός απολαμβάνει των σύγχρονων τεχνολογικών λύσεων, καθώς τα ηλεκτρονικά βοηθήματα προέρχονται από άλλα μοντέλα της Ford. Στον εξοπλισμό του Nugget περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, προσαρμοζόμενο cruise control, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, πλήρες σύστημα καμερών 360 μοιρών και έγχρωμη οθόνη αφής 13 ιντσών με το τελευταίο λογισμικό SYNC 4 της Ford.


Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ο οδηγός να μην αισθάνεται ότι οδηγεί κάτι διαφορετικό από ένα κλασικό επιβατικό, ωστόσο μπορεί σε κάθε στιγμή να κάνει στάση για ξεκούραση και μάλιστα να περιστρέψει το κάθισμά του κατά 180 μοίρες.

Οι παραγγελίες για το Nugget έχουν ήδη ξεκινήσει, με τις πρώτες παραδόσεις ωστόσο να προορίζονται για την άνοιξη του 2024.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *