Μόναχο: Τα νέα MINI Electric

Με το σύνθημα “BIG LOVE” να συνοδεύει την παρουσία της στην έκθεση του Μονάχου η MINI βάζει τα νέα MINI Cooper και Countryman στην πρίζα.


Η είδηση βέβαια δεν είναι μόνο ότι η εταιρία θέλει το 2030 να πουλάει αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και ότι επιταχύνει προς αυτήν την κατεύθυνση έχοντας στόχο να αυξήσει τις πωλήσεις των μηδενικών ρύπων μοντέλων της από το σημερινό 15% στο 50% το 2025. Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, οι Γερμανοί θα προχωρήσουν στο λανσάρισμα και του μικρού crossover MINI Aceman, ενός πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου, τον Απρίλιο του 2024.

Το νέο Mini Cooper είναι σημαντικά αλλαγμένο από το μοντέλο που αντικαθιστά, με την πλέον οφθαλμοφανή διαφορά να αφορά τα πίσω φωτιστικά που έχουν αποκτήσει ένα τριγωνικό σχήμα. Προφανώς έχει διαφοροποιηθεί και η μάσκα και έχουν φύγει κάποια πλαστικά στους θόλους των τροχών, αλλά κατά τα άλλα η μεγάλη διαφορά βρίσκεται στο εσωτερικό, με τα νέα, υψηλής ποιότητας υλικά και κυρίως τη νέα κυκλική οθόνη των είκοσι τεσσάρων εκατοστών που σηματοδοτεί την ενσωμάτωση του νέου συστήματος infotainment, “MINI Operating System 9”, που προσφέρει βελτιωμένο έλεγχο.

Το MINI Cooper E να διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 135 kW/184 PS με ροπή 290 Nm και να επιτυγχάνει τα 0-100 km/h σε 7,3 δευτερόλεπτα, ενώ το MINI Cooper SE εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 160 kW/218 PS με μέγιστη ροπή 330 Nm, και είναι σαφώς ταχύτερο:  0-100 km/h σε 6,7’’. Ενώ αισθητά μεγαλύτερη είναι η αυτονομία που στον κύκλο WLTP φτάνει τα 305 χιλιόμετρα για το MINI Cooper E και τα 402 χιλιόμετρα για το MINI Cooper SE.

Στον τομέα της αυτονομίας φαίνεται πάντως ότι τα καταφέρνει αρκετά καλύτερα το MINI Countryman, με την αυτονομία να φτάνει στα 462 km για το MINI Countryman E και  στα 433 km για το MINI Cooper SE ALL4, με το πρώτο να διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 150 kW/204 PS με ροπή 250 Nm (0-100 km/h σε 8,6 δευτερόλεπτα) και το δεύτερο να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες 230 kW/313 PS, με συνδυασμένη ροπή 494 Nm και να εκτοξεύεται από στάση στα 100 km/h σε 5,6 δευτερόλεπτα!


Το πρώτο “made in Germany” MINI αντιπροσωπεύει επίσης τη μέγιστη περιβαλλοντική συμβατότητα στην παραγωγή.»


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *