Mini Cooper Electric: Από την Κίνα στις διεθνείς αγορές

Τα νέα ηλεκτρικά Mini Cooper εντοπίστηκαν σε οχήματα μεταφοράς στην Κίνα πριν από τις παραδόσεις στους αντιπροσώπους.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ηλεκτρικά αυτά οχήματα πάνω στις πλατφόρμες μεταφοράς, είναι εκθεσιακά με προορισμό Κινέζους αντιπροσώπους και δείχνουν το 3θυρο hatchback σε κλασικό μπλε αλλά και σε φανταχτερό κίτρινο.

Το πρώτο Mini Cooper νέας γενιάς εξήλθε από τη γραμμή παραγωγής στις 18 Οκτωβρίου στο Spotlight Automotives στο Zhangjiagang της επαρχίας Jiangsu, περίπου μία ώρα βορειοδυτικά από τη Σαγκάη.

Η Spotlight Automotive ιδρύθηκε το 2019 ως κοινοπραξία μεταξύ της GWM και της BMW με εγγεγραμμένο κεφάλαιο 1,7 δισεκατομμύρια γιουάν. Και η BMW και η GWM κατέχουν το 50%. Το εργοστάσιο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2020 και ολοκληρώθηκε δύο χρόνια αργότερα.

Το εργοστάσιο έχει παραγωγή 160.000 οχημάτων ετησίως.


Σύμφωνα με το σχέδιο, δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα Mini, συμπεριλαμβανομένου του τρίθυρου Mini Cooper αλλά και του Mini crossover, θα παραχθούν εκεί για τις διεθνείς και εγχώριες αγορές.


Υπάρχουν δύο εκδόσεις του νέου Mini Cooper Electric, που ονομάζονται E και SE. Το E είναι βασικού επιπέδου και έχει μπαταρία 40,7 kWh και κινητήρα 135 kW, ενώ το SE έχει μπαταρία 54,2 kWh και κινητήρα 160 kW με αυτονομία γύρω στα 400 χλμ.

Το ηλεκτρικό Mini Cooper εντοπίστηκε για πρώτη φορά χωρίς κάλυμμα παραλλαγής τον Δεκέμβριο του 2021 στην Κίνα στο πάρκινγκ GWM καθώς οι οδηγοί που έκαναν τις δοκιμές εξέλιξης ξέχασαν να καλύψουν το αυτοκίνητο.

Να αναφέρουμε ότι η στρατηγική της Mini είναι να γίνει μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα τη δεκαετία του 2030 και στόχος είναι να φτάσει το 50% των πωλήσεων να είναι ηλεκτρικά έως το 2027.

Oι πληροφορίες από την Κίνα αναφέρουν ότι η BMW δεν θα μπορούσε να επιλέξει καλύτερο συνεργάτη για τα νέα Mini καθώς η GWM είναι επίσης ιδιοκτήτρια της μάρκας Ora, η οποία εστιάζει στα μικρά ηλεκτρικά οχήματα.


Ένα από αυτά, το Ora Funky Cat (Good Cat στην Κίνα), πωλείται ήδη στη Αγγλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όχημα με πολλές στρογγυλεμένες επιφάνειες, 4θυρών με εξωτερικές διαστάσεις σε μήκος/πλάτος/ύψος 4.235/1.825/1.603 χλστ. με μεταξόνιο 2.650 χλστ. το οποίο είναι διαθέσιμο με δύο μπαταρίες 48 και 63 kWh με αρχική τιμή τις 37.000 ευρώ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *