Mini Countryman S ALL4: Τετρακίνηση με 218 άλογα

Στην αποκάλυψη του νέου Countryman S ALL4 με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V το οποίο παρέχει παρέχει στιγμιαία αύξηση ισχύος κατά 19 ίππους, προχώρησε η MINI.


Κάτω από το κάλυμμα κρύβεται το γνωστός τετρακύλινδρος turbo κινητήρας χωρητικότητας 2.000 κυβικών, με την ισχύ να ανέρχεται στα 218 άλογα και 360 Nm ροπής.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το σύστημα τετρακίνησης ALL4 “βελτιώνει αισθητά την πρόσφυση, την ασφάλεια, την οδηγική ευστάθεια και την ευελιξία”.

Εκτός αυτού, διαθέσιμη είναι η ημιαυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 σε διαδρομές με πολλές λωρίδες κυκλοφορίας, όπως για παράδειγμα σε αυτοκινητοδρόμους, επιτρέποντας στον οδηγό να πάρει τα χέρια από το τιμόνι, όταν το όχημα ταξιδεύει με ταχύτητες έως και 60 km/h, με την προϋπόθεση ότι συνεχίζει να έχει τα μάτια στον δρόμο.

Στο κομμάτι του σχεδιασμού, η ΜΙΝΙ έχει ακολουθήσει μια αρκετά μινιμαλιστική προσέγγιση. Στο μπροστινό μέρος δεσπόζει η νέα οκταγωνική μάσκα, ενώ και τα φωτιστικά σώματα έχουν υιοθετήσει μια επίσης αρκετά γεωμετρική εμφάνιση. Περνώντας στο πίσω μέρος, τα κάθετα φώτα τονίζουν τη σπορ διάθεση του Countryman S ALL4.


Τέσσερις διαφορετικές σχεδιαστικές εκδόσεις είναι διαθέσιμες: Essential, Classic, Favoured και John Cooper Works, με την καθεμία να προσφέρει στο crossover διαφορετικά στυλιστικά στοιχεία.


Όσο για το εσωτερικό, στην κεντρική κονσόλα έχει τοποθετηθεί η στρογγυλή οθόνη OLED διαμέτρου 240mm που βρίσκει κανείς σε όλα τα νέα προϊόντα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η μονάδα MINI Interaction Unit έχει μεταφερθεί πιο κοντά στον οδηγό, για τον ευκολότερο χειρισμό του συστήματος infotainment.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *