Mini Cooper: Μινιμαλιστικό – ηλεκτρικό Go-Kart

Ένα μήνα μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του νέου ηλεκτρικού MINI Cooper, ήρθαν στη δημοσιότητα λεπτομέριες από το εσωτερικό.


Στο κέντρο του ταμπλό, τοποθετημένη στο πάνω τμήμα, είναι η «γνωστή» στρογγυλή οθόνη της MINI, η οποία εντυπωσιάζει με τις διαστάσεις της. Στις συγκεκριμένες λήψεις, η οθόνη αφής παρουσιάζει λίστα με ραδιοφωνικούς σταθμούς, τη θερμοκρασία του διζωνικού συστήματος κλιματισμού, εξωτερική θερμοκρασία και, στο πάνω μέρος, πληροφορίες που θεωρητικά θα περιμέναμε στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, όπως η ταχύτητα, η σχέση στο κιβώτιο, το όριο ταχύτητας στο δρόμο και τα χιλιόμετρα της αυτονομίας.

Φαίνεται ότι θα είναι και η μοναδική οθόνη που θα υπάρχει, από τη στιγμή που οι πληροφορίες για τη λειτουργία του EV έχουν μεταφερθεί στην κεντρική οθόνη. Ωστόσο και ο οδηγός θα μπορεί να δει ακριβώς μπροστά του τις ενδείξεις από το head-up display.

Κάτω από τη μεγάλη οθόνη υπάρχουν διακόπτες και ορισμένα κουμπιά. Υπάρχει ο «διακριτκός» επιλογέας ταχυτήτων, ο διακόπτης power και επίσης ο διακόπτης για τα driving modes, ο οποίος μπορεί να προσφέρει «εμπειρίες», όπως τη λειτουργία Go-Kart.

Συνολικά, δημιουργείται η εντύπωση ενός μινιμαλιστικού περιβάλλοντος.


Η εταιρία MINI είχε κάνει γνωστό ότι το ηλεκτρικό Cooper θα έχει μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 40,7 kWh, με τον ηλεκτροκινητήτα να αποδίδει 184 PS. Από την άλλη πλευρά, η έκδοση SE θα έχει μπαταρία 54,2 kWh και ισχύ 218 PS. Οι εκτιμώμενες αυτονομίες είναι 300 km και 400 km, αντίστοιχα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *