Μini Cooper: Αποκάλυψη του εσωτερικού

Αν και η επίσημη παρουσίαση του νέου Mini Cooper δεν έχει οριστεί ακόμα, η βρετανική εταιρεία αποκάλυψε ορισμένα από τα στοιχεία του εσωτερικού του, περιγράφοντάς τα ως «περισσότερο Μini από ποτέ».


Το κυριότερο σημείο του ανασχεδιασμένου εσωτερικού είναι η αναδιπλούμενη, στρογγυλή οθόνη αφής, θυμίζοντας, στο σχήμα τουλάχιστον, εκείνη του αυθεντικού μοντέλου. Η κεντρική οθόνη, που το μέγεθός της, (διάμετρος 9,4 ίντσες) πλησιάζει εκείνο ενός μικρού τιμονιού, θα ενσωματώνει όλες τις ενδείξεις και τις λειτουργίες του αυτοκινήτου, αφού έχουν αφαιρεθεί όλα τα υπόλοιπα ψηφιακά ή αναλογικά όργανα από το ταμπλό.

Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχει μία μικρή τρισδιάστατη οθόνη προβολής (head up display) μπροστά από τον οδηγό, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του κοιτάζοντας προς το κέντρο. Εκτός από το μέγεθος της κεντρικής οθόνης και το υπόλοιπο ταμπλό ιντριγκάρει τον οδηγό, με τους συνδυασμούς χρωμάτων, υλικών και του «κρυφού» LED φωτισμού.

Το νέο μοντέλο θα εφοδιάζεται με νέο OS9 λογισμικό, που η Μini το ονομάζει Interaction Unit, με τον οδηγό να μπορεί να προσωποποιήσει τις ενδείξεις στην οθόνη, τους χρωματισμούς και τον εσωτερικό φωτισμό. Θα μπορεί επίσης να επιλέξει και μεταξύ Apple Car Play και Android Auto, ανάλογα με την πλατφόρμα του κινητού του τηλεφώνου.

Αρχικά το νέο ΜΙΝΙ Cooper, θα κυκλοφορήσει μόνο ως ηλεκτρικό και ως τρίθυρο, με δύο διαφορετικές παραλλαγές ισχύος, 181 ή 215 ίππων, με την αυτονομία να φτάνει αντίστοιχα τα 300 με 400 χλμ. Μελλοντικά, θα παρουσιαστούν και οι βενζινοκίνητες εκδόσεις.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *