MG: Ετοιμάζει υβριδικό supermini 

Δυναμικά στην κατηγορία των supermini, σχεδιάζει να μπει η MG από το 2024, με ένα νέο μοντέλο, το οποίο θα έχει υβριδικό κινητήριο σύνολο και στόχο να ανταγωνιστεί ισχυρούς «παίκτες» της αγοράς.


Η ιστορική βρετανική φίρμα, που εδώ και αρκετά χρόνια είναι υπό κινεζική ιδιοκτησία σκοπεύει να αντικαταστήσει το MG3, ένα hatchback με μήκος 4.055 mm, πλάτος 1.729 mm και ύψος 1.509 mm (μεταξόνιο 2.520 mm), το οποίο διατίθεται, προς το παρόν, μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η τρέχουσα έκδοση του MG3 στο Ηνωμένο Βασίλειο «εφοδιάζεται» με ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.5 VTI-tech, ο οποίος αποδίδει ισχύ 106 PS και ροπή 137 Nm και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων. Για τα 0-97 km/h απαιτούνται 10,4 sec. ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 174 km/h.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διάδοχος του MG3 θα είναι διαθέσιμος και στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της επέκτασης του brand.

Ωστόσο, το νέο hatchback δε θα είναι ηλεκτρικό,  θα έχει υβριδικό κινητήριο σύνολο, χωρίς να είναι ακόμα βέβαιο αν ο κινητήρας θα έχει mild-hybrid «ενίσχυση» ή full hybrid. 


Όσο για το όνομα του νέου μοντέλου, δεν είναι σίγουρο ότι θα διατηρηθεί το MG3, αν και αυτό μοιάζει πολύ πιθανό, από τη στιγμή που θα πρόκειται για το εισαγωγικό μοντέλο που δεδομένα τοποθετείται κάτω από το MG4.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *