MG Cyberster: Το ηλεκτρικό roadster ταξιδεύει από το Λονδίνο στη Σαγκάη

Το νέο MG Cyberster ξεκίνησε ένα μακρινό ταξίδι, καθώς έχει βάλει στόχο να διανύσει συνολικά 10.000 μίλια (16.093 χλμ.).Μια απόσταση πραγματική πρόκληση, αν αναλογιστούμε ότι μιλάμε για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο roadseter. Στόχο είναι να τιμηθεί με το ταξίδι αυτό η επερχόμενη 100η επέτειο της MG, η οποία ιδρύθηκε το μακρινό 1924 στην Οξφόρδη, ως Morris Garages. Η «Οδύσσεια» του συγκεκριμένου MG Cyberster θα διαρκέσει επτά μήνες, ενώ αναχώρησε από το Λονδίνο με τελικό προορισμό τη Σαγκάη.


Αρχικά θα περιοδεύσει στην Ευρώπη και τη νέα χρονιά θα κατευθυνθεί προς Μέση Ανατολή, Ινδία και Άπω Ανατολή, καταλήγοντας στην πόλη της Κίνας. Το MG Cyberster που χρησιμοποιείται είναι ένα προ-παραγωγής όχημα, ενώ στο αυστηρά διθέσιο εσωτερικό του συναντάμε τα δίδυμα αδέλφια – εξερευνητές, Ρος και Χιούγκο Τέρνερ.Στο βιογραφικό τους βλέπουμε ότι έχουν κάνει κωπηλασία στον Ατλαντικό Ωκεανό και ότι έχουν διασχίσει το Ice Cap της Γροιλανδίας. Όταν ο Χιούγκο ήταν 17 ετών είχε ένα σοβαρό ατύχημα, στο οποίο τραυματίστηκε στον αυχένα και χρειάστηκαν έξι μήνες δύσκολων χειρουργικών επεμβάσεων. Έκτοτε τα δύο αδέλφια αποφάσισαν να ταξιδέψουν στον κόσμο και να ζήσουν μεγάλες περιπέτειες.

Η «γραμμή εκκίνησης» για το MG Cyberster βρίσκονταν στη Γέφυρα του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο, ενώ η πρώτη του στάση ήταν στο Κέιμπριτζ, όπου έδωσε το «παρών» σε μια συνάντηση ιδιοκτητών ιστορικών MG. Εκεί συνάντησε ένα roadster της μάρκας, από τη δεκαετία του 1920. Το πρόγραμμα περιέχει επίσης επίσκεψη σε Σκωτία, Ουαλία και στη γενέτειρα της MG την Οξφόρδη.

Το νέο Cyberster θα διατίθεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης 314 ίππων, ως πισωκίνητο, αλλά και με δυο ηλεκτροκινητήρες που θα του χαρίζουν συνδυαστικά 544 ίππους και τετρακίνηση. Στη γκάμα του θα υπάρχουν μπαταρίες χωρητικότητας 64 ή 77 kWh, με την αυτονομία του να κυμαίνεται από 501-580 χλμ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *