MG Cyberster: Αμιγώς ηλεκτρικό sports car

Με την αποκάλυψη του νέου εντυπωσιακού roadster Cyberster, κάνει το μεγάλο comeback στην Ευρώπη η MG.


Το Cyberster αποτελεί κατά κάποιον τρόπο τη συνέχεια των MG Midget και MGB, μόνο που το νέο roadster που θα αποκαλυφθεί στο GoodWood Festival of Speed (13-16 Ioυλίου) θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Σημαντική αλλαγή είναι ότι ο εσωτερικός σχεδιασμός του MG Cyberster που αποκαλύφθηκε επίσημα στην Κίνα, θα διαφέρει από το μοντέλο προπαραγωγής το οποίο παρουσιάστηκε στη Βρετανία, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες.

Ο οδηγός έχει μπροστά του τρείς οθόνες σε ενιαίο σύνολο, με την όλη σχεδίαση να διαμορφώνεται ως cockpit, ξεχωρίζοντάς την από αυτή του συνοδηγού.

Κάτω από τις οθόνες στο χώρο της κονσόλας είναι τα μπουτόν του κιβωτίου, και στη βάση της κονσόλας βρίσκεται ο διακόπτης της ηλεκτρικά ανοιγόμενης οροφής.


Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως η MG στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του μοντέλου στην Ευρώπη, από τι υλικό θα έχει επιλέξει να είναι η οροφή.


Θα είναι δηλαδή μόνο από σκληρό υλικό, ή από μαλακό  ακολουθώντας έτσι την παράδοση. Τα καθίσματα είναι τύπου bucket ενώ πίσω από τα προσκέφαλα οδηγού συνοδηγού είναι τα τοξύλια ασφαλείας (roll bar) σε περιπτώσεις ανατροπής για να προστατεύσουν.

Πολλά μπουτόν και διακόπτες φέρει και το τιμόνι, μεταξύ αυτών, για το οδηγικό μενού αλλά και paddles για την ανάκτηση ενέργειας.

Αριστερά του τιμονιού βρίσκεται το μπουτόν του χειρόφρενου.

Το Cyberster που θα ξεκινήσει την καριέρα του στις διεθνείς αγορές από την Κίνα, ενώ η δεύτερη αγορά θα είναι αυτή της Βρετανίας από το 2024, ενώ θα κατασκευάζεται στην Κίνα από τον Όμιλο SAIC.


Σε ο,τι αφορά τις εξωτερικές διαστάσεις πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο δίθυρο roadster με διαστάσεις 4,535/1,913/1,329 χλστ. με μεταξόνιο 2,690 χλστ..

Σημείο αναφοράς οι πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω.

Η βασική έκδοση του Cyberster θα φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα 314 ίππων στον πίσω άξονα.

Η πιο ισχυρή έκδοση εξοπλίζεται και με δεύτερο ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα, ανεβάζοντας την ισχύ στους 544 ίππους με τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα.

Όσον αφορά τις μπαταρίες οι επιλογές είναι δύο, 64 kWh και 77 kWh με την αυτονομία να κυμαίνεται μεταξύ 501-580 χλμ. ενώ το βάρος στην πιο ισχυρή έκδοση αγγίζει τους δύο τόνους, 1985 κιλά για την ακρίβεια.

Όπως αναφέρθηκε, το MG Cyberster θα βγει στην κινεζική αγορά φέτος με τιμές που θα ξεκινούν από τα 41.460 δολάρια.

Στη Βρετανία που υπολογίζεται το 2024 η τιμή εκκίνησης στις  55.000 λίρες Αγγλίας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *