Mercedes V-Class: Πολυτέλεια για επιβάτες και επαγγελματίες οδηγούς

Πινελιές πολυτέλειας προσθέτει η Mercedes στα V-Class τα μεσαία Van της εταιρίας τόσο για ιδιωτική όσο για επαγγελματική χρήση.


H σειρά των πολυτελών Van δέχθηκε επί μέρους επεμβάσεις, που αφορούν κυρίως στον εξοπλισμό και τη διαμόρφωση του εσωτερικού.
Η γκάμα των Mercedes-Benz Vans, απαρτίζεται από τα επιβατικά V-Class, V-Vlass Marco Polo και EQV και συμπληρώνεται από τα επαγγελματικά Vito και e-Vito.

Καθώς οι μεταφορικές ανάγκες των οδηγών και των επιβατών αυξάνονται ή γίνονται πιο εξεζητημένες, οι αυτοκινητοβιομηχανίες για να ικανοποιήσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο μερίδιο του κοινού, προσφέρουν ολοένα και περισσότερες δυνατότητες διαμόρφωσης των μοντέλων τους.
Με αυτό το σκεπτικό, η Mercedes-Benz αναβαθμίζει περαιτέρω τα πολυτελή επιβατικά V-Class, χωρίς να ξεχνά ωστόσο και τους επαγγελματίες οδηγούς, αφού αναβαθμίζονται και τα Vito. Τα νέα V-Vlass θα διατίθενται πλέον σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμούς, τη βασική, τις STYLE και AVANTGARDE και την πολυτελή EXCLUSIVE, ενώ το ηλεκτρικό EQV διατίθεται μόνο στην AVANTGARDE.
Παράλληλα, υπάρχουν και προαιρετικά πακέτα εξοπλισμού, όπως το AMG Line, το Night Package (αποκλειστικά για τη V-Class), όπως και το EQV Package, αποκλειστικά για το ηλεκτρικό EQV. Όσον αφορά στα επαγγελματικά Vito, θα διατίθενται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού, BASE, PRO και SELECT, ενώ η γκάμα ολοκληρώνεται με την Camper έκδοση του V-Class, την Marco Polo.

O νέος σχεδιασμός του εσωτερικού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, νέας γενιάς τιμόνια κι ανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων, ενώ για πρώτη φορά τοποθετούνται στα επιβατικά V-Class δύο οθόνες αφής 12,3 ιντσών. Στα επαγγελματικά Vito η κεντρική οθόνη είναι 10,5 ιντσών, ενώ εκείνη του πίνακα οργάνων 5,5 ιντσών.
Επιπροσθέτως, στα V-Class θα τοποθετείται πλέον στο βασικό εξοπλισμό το υπάρχον σύστημα πολυμέσων της Mercedes-Benz, το MBUX (Mercedes-Benz User eXperience), που περιλαμβάνει για πρώτη φορά και τα Vito & e-Vito. Με το MBUX, όλοι οι κάτοχοι ή οι επιβάτες των V-Class θα έχουν στη διάθεσή τους όλες τις λειτουργίες του συστήματος, όπως για παράδειγμα, μεταξύ άλλων, μουσική μέσω διαδικτύου, ενεργό έλεγχο θερμοκρασίας και εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης με πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο.

Στα ηλεκτρικά EQV και e-Vito, (μελλοντικά) η Mercedes προσφέρει την υπηρεσίας me Charge, που ενημερώνει τον οδηγό για το δίκτυο του άνω των 500.000 δημόσιων φορτιστών στην ευρωπαϊκή Ήπειρο, ενώ το σύστημα αυτό επιτρέπει τη φόρτιση των αυτοκινήτων σε φορτιστές των οποίων το ρεύμα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


Τέλος, όσον αφορά στα ηλεκτρονικά βοηθήματα άνεσης και ασφάλειας, τα V-Class και Vito εξοπλίζονται με ενεργό, προσαρομζόμενο cruise control, σύστημα προειδοποίησης τυφλής γωνίας, σύστημα αποφυγής εμπρόσθιας πρόσκρουσης και πλήρες πακέτο υποβοήθησης στάθμευσης, κάτι που είναι απαραίτητο με δεδομένο το μέγεθος των van, αλλά και την έλλειψη ορατότητας προς τα πίσω.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *