Mercedes: Το μέλλον είναι ηλεκτρικό

Προτεραιότητα στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων έναντι των κινητήρων εσωτερικής καύσης που θα χρησιμοποιούν e-fuels, δίνει η Mercedes.


Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Ola Kallenius, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων όσον αφορά την απόδοση ισχύος και τις μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Ο Kallenius επαναβεβαίωσε επίσης τα σχέδια της εταιρείας για την ανάπτυξη αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων με στόχο την επίτευξη ανθρακικής ουδετερότητας σε ολόκληρη την αλυσίδα έως το 2039.

Παράλληλα δήλωσε ότι η εταιρεία θα μειώσει τις επενδύσεις στους θερμικούς κινητήρες κατά περίπου 80% έως το 2026. Σημείωσε επίσης ότι η Κίνα θα είναι η τελευταία αγορά στην οποία θα είναι διαθέσιμα μοντέλα με το αστέρι και θερμικό σύνολο κάτω από το καπό, αν και μόνο ως plug-in υβριδικά που θα έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Geely.

Η Mercedes-Benz σχεδιάζει να επικεντρώσει τη στρατηγική ανάπτυξής της στο πιο premium κομμάτι της αγοράς.


Ο Kallenius δήλωσε ότι η νέα τεχνολογία που αναπτύσσεται για τα πολυτελή μοντέλα για τη διασφάλιση της οικολογικής βιωσιμότητας, θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα αυτοκίνητα στο μέλλον.


Ο Kallenius αναγνώρισε ότι η μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνεται ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν, αλλά τόνισε ότι εξακολουθούν να απαιτούνται υποδομές φόρτισης και επαρκής προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας. Επεσήμανε επίσης ότι οι πρώτες ύλες, ιδίως το λίθιο, είναι κρίσιμες και ζήτησε κυβερνητική στήριξη για την περαιτέρω ανάπτυξη των μεγεθών στην εξόρυξη και επεξεργασία λιθίου.

Συνολικά, η δέσμευση της Mercedes-Benz να δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων ευθυγραμμίζεται με την παγκόσμια τάση προς την ηλεκτροκίνηση και την απαλλαγή από τις εκπομπές ρύπων και κυρίως διοξειδίου του άνθρακα. Με έμφαση στη βιωσιμότητα και την καινοτομία, η εταιρεία φαίνεται να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του κλάδου, ο οποίος εξελίσσεται ραγδαία.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *