Mercedes: Show από τέσσερις ηλεκτρικές G-Class

Ένα εντυπωσιακό «σόου» έδωσε η Mercedes σε λεωφόρο του Λας Βέγκας, στο πλαίσιο της Έκθεσης CES 2024.


Η γερμανική εταιρεία λοιπόν, χρειάστηκε να βγει από τον κλειστό εκθεσιακό χώρο σε δημόσιο δρόμο για να επιδείξει μια ξεχωριστή ικανότητα της επερχόμενης EQG. Η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση της G-Class διαθέτει ένα ιδιαίτερο ταλέντο, ονόματι “Tank Turn”, το οποίο της επιτρέπει να εκτελεί στροφή 360 μοιρών γύρω από τον εαυτό της, όπως τα τανκς.

Συνολικά τέσσερις EQG παρατάχτηκαν σε κεντρική λεωφόρο της αμερικανικής μεγαλούπολης και μόλις δόθηκε το σύνθημα της έναρξης άρχισαν να περιστρέφονται με απόλυτο συγχρονισμό, ενώ εκτέλεσαν τρεις φορές τη «χορογραφία» τους. Το «μυστικό» της συγκεκριμένης φιγούρας βρίσκεται στους συνολικά τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, ένας ενσωματωμένος σε κάθε τροχό, της EQG.

Όταν ο οδηγός θέλει να στρίψει όπως ένα τανκ. οι τροχοί από τη μία μεριά του οχήματος κινούνται προς τα εμπρός, ενώ εκείνοι που βρίσκονται στην άλλη μεριά κινούνται προς τα πίσω. Εκτός όμως από θέαμα η επί τόπου στροφή 360 μοιρών έχει και πρακτική σημασία, κυρίως σε στενούς off-road δρόμους, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης.

Παρατηρώντας το ελαφρύτερο καμουφλάζ με το οποίο εμφανίστηκαν οι EQG συμπεραίνουμε ότι η έκδοση παραγωγής έχει σχεδόν «κλειδώσει». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για το Σεπτέμβριο, τρεις μήνες μετά την ανανέωση της συμβατικής G-Class. Γνωρίζουμε επίσης ότι η EQG θα διαθέτει ανεξάρτητη ανάρτηση μπροστά και άκαμπτο άξονα πίσω που έχει σχεδιαστεί ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα.


Το τεχνολογικό της όμως highlight θα είναι οι προαιρετικές μπαταρίες ιόντων λιθίου με άνοδο από πυρίτιο, οι οποίες αυξάνουν την ενεργειακή πυκνότητα 20-40%, κάτι που θα ωφελήσει σημαντικά την αυτονομία. Οι μπαταρίες αυτές, που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία της Mercedes με την αμερικανική εταιρεία Sila, θα προσφέρονται γύρω στα μέσα της δεκαετίας.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *