Mercedes: Με τεχνητή νοημοσύνη η εξέλιξη του MBUX

Το σημαντικό βήμα εξέλιξης του συστήματος πολυμέσων MBUX, θα παρουσιάσει η Mercedes στην Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών (CES 2024) στο Λας Βέγκας.


Σημειώνεται ότι η φετινή Έκθεση CES 2024 θα πραγματοποιηθεί 9-12 Ιανουαρίου. Η γερμανική εταιρεία λοιπόν φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη στον εικονικό βοηθό MBUX, ο οποίος θα ανταποκρίνεται με φυσικό τρόπο σε κάθε ερώτηση-εντολή του οδηγού, όταν προηγείται η φράση κλειδί “Hey Mercedes”.

Ο λόγος για το νέο “MBUX Virtual Assistant”, το οποίο υπόσχεται ενισχυμένη ανθρώπινή φυσική αλληλεπίδραση και κορυφαία εξατομίκευση για το χρήστη, ενώ θα υπάρχει και μια εντελώς νέα οπτική διάσταση με γραφικά υψηλής ανάλυσης από την Unity. Ενσωματώνοντας το εσωτερικά αναπτυγμένο λειτουργικό σύστημα MB.OS της Mercedes, το “MBUX Virtual Assistant” θα φέρει πολλές ψηφιακές καινοτομίες και θα καθορίσει το μέλλον της ψηφιακής πολυτέλειας.

Περιλαμβάνει χαρακτηριστικά ενσυναίσθησης που συγχρονίζονται με το στυλ οδήγησης και τη διάθεση του οδηγού. Μια πρόγευση μας δίνει το παρακάτω teaser βίντεο, στο οποίο ακούγεται η φωνή της ψηφιακής βοηθού να λέει: «Ότι συμβαίνει στο Λας Βέγκας, μένει στο Λας Βέγκας, εκτός από εμένα. Το νέο το “MBUX Virtual Assistant”, συναντήστε με στην Έκθεση CES 202».

Παράλληλα πρεμιέρα στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού θα πραγματοποιήσει η ηλεκτρική Concept CLA Class, καθώς θα δώσει το «παρών» στο περίπτερο της Mercedes. Υπενθυμίζουμε ότι αποκαλύφτηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου έχοντας αναπτυχθεί πάνω στην πλατφόρμα Modular Architecture (ΜΜΑ) της Mercedes, ενώ η ισχύς και η αυτονομία της βρίσκονται στους 236 ίππους και 750 χλμ. αντίστοιχα.


Η Concept CLA Class δίνει μια πρόγευση για την οικογένεια τεσσάρων νέων μοντέλων, ένα τετράπορτο sedan, ένα coupe shooting brake και δύο SUV. Φορώντας καμουφλάζ θα εμφανιστεί στο Λας Βέγκας, σε πρωτότυπη μορφή, η ηλεκτρική G-Class.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *