Mercedes: Η πρώτη ηλεκτρική AMG 

Πλησιάζει η ώρα να δούμε ένα αμιγώς ηλεκτρικό δημιούργημα της AMG να περνά σε μαζική παραγωγή.


Η SLS AMG Electric Drive παρουσιάστηκε το 2013 με μόλις 9 μονάδες να πωλούνται, καθιστώντας το ένα από τα πιο σπάνια οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Μία δεκαετία αργότερα, και η αποκάλυψη του πρώτο EV της AMG πλησιάζει, με ελάχιστες είναι οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει.

Σύμφωνα με αυτές, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της AMG θα έχει… τρομακτική ισχύ. Αυτό το στοιχείο προέρχεται από την Yasa, μια βρετανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτροκινητήρων, με την οποία η Mercedes είχε συνεργαστεί το 2021 για τη δημιουργία του Vision AMG, το οποίο έφερε τον Axial Flux Motor της εταιρείας.

Οι Βρετανοί αναφέρουν ότι η AMG θα χρησιμοποιήσει έναν ηλεκτροκινητήρα που ζυγίζει μόλις 24 kg κι αποδίδει 480 PS και 800 Nm ροπής. Τοποθετώντας δύο τέτοιους ηλεκτροκινητήρες, έναν στο μπροστινό, κι έναν στο πίσω μέρος, το ηλεκτρικό sedan που ετοιμάζουν οι Γερμανοί θα μπορούσε σχεδόν να αγγίξει τα 1.000 PS. Όσο για τη ροπή, πρόκειται να φτάσει έως και τα 1.600 Nm, προσφέροντας επιδόσεις που βρίσκει κανείς μόνο σε supercars.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *