Mercedes: Η μικρή G-Class 

Έτοιμη να επεκτείνει την γκάμα της G-Class με ένα μικρότερο μοντέλο, είναι η Mercedes.  H Baby G θα ακολουθήσει τα χνάρια της G-Class, θα είναι ηλεκτρική συνδυάζοντας τους μηδενικούς ρύπους με τις off-road ικανότητες και την πολυτέλεια.


Η επίσημη ανακοίνωση ήρθε από τον CEO της εταιρείας, Ola Kallenius, κατά τη διάρκεια της IAA Munich 2023, όπου παρουσίασε το λογότυπο του νέου οχήματος, το μικρό ‘g’ αντί για το κεφαλαίο του μεγάλου αδελφού.

Η νέα, ηλεκτρική G-Class θα υιοθετήσει το όνομα ‘EQG’, οπότε μάλλον κι η μικρότερη έκδοση θα ακολουθήσει το ίδιο ή παρόμοιο μονοπάτι.

Οπτικά, θα έχει φυσικά τη μορφή μιας G-Class, όμως αναμένεται να λάβει στυλιστικές επιρροές από τη σειρά EQ, θα έχει ενιαίο αμάξωμα. 

H πλατφόρμα θα είναι η MMA, θα προσφέρει στο νέο εγχείρημα της Mercedes δυνατότητα φόρτισης 800V και περισσότερο από 482 km αυτονομίας, ενώ η κίνηση θα βρίσκεται σε όλους τους τροχούς.


Λεπτομέρειες όπως ο αριθμός των ηλεκτροκινητήρων και η χωρητικότητα της μπαταρίας δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη, με την πρεμιέρα του μοντέλου να τοποθετείται το 2026.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *