Mercedes GLA: Στην Ελλάδα από 47.500 ευρώ

Πέντε περίπου μήνες μετά την αποκάλυψη του facelift, είναι πλέον διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά η νέα 


Mercedes GLA, με τον εγχώριο εισαγωγέα να ανακοινώνει τον τιμοκατάλογο και τις διαθέσιμες εκδόσεις.

Οι Γερμανοί διάλεξαν να αναβαθμίσουν σημαντικά την compact GLA SUV με πλήθος καινοτομιών και ακόμα πιο πλούσιο βασικό εξοπλισμό. Η νέα μάσκα ενισχύει σημαντικά τον δυναμικό χαρακτήρα της, ενώ το καπό, με τα δύο επιβλητικά power domes υπογραμμίζει την… αυτοπεποίθησή της.

Την ίδια στιγμή ο επανασχεδιασμένος εμπρός προφυλακτήρας με τα εμφανή προστατευτικά σημεία στο κάτω μέρος, καταδεικνύουν τα εκτός-δρόμου γονίδια της GLA. 

Στα παραπάνω προστίθεται και η φωτεινή υπογραφή των εμπρός LED High Performance προβολέων που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό και των LED πίσω φώτων. Η Mercedes-Benz επεκτείνει τη χρωματική της παλέτα με το νέο χρώμα Spectral Blue και τέσσερα επιπλέον μοτίβα ζαντών. Στη βασική της έκδοση, η νέα GLA διαθέτει ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών ενώ προαιρετικά διατίθενται τροχοί 19 έως 20 ιντσών. 


Η ανεξάρτητη διπλή οθόνη είναι ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του σημαντικά αναβαθμισμένου εσωτερικού. Τώρα, στον βασικό της εξοπλισμό η GLA περιλαμβάνει ανεξάρτητη διπλή οθόνη, η μεγάλη οθόνη οδηγού 10,25 ιντσών στον πίνακα οργάνων και η δεύτερη μεγάλη οθόνη πολυμέσων 10,25 ιντσών για τις υπηρεσίες / πολυμέσα αντίστοιχα. 


Για ακόμη μεγαλύτερη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων, οι βενζινοκινητήρες της νέας GLA είναι εξηλεκτρισμένοι. Η γκάμα περιλαμβάνει τετρακύλινδρες μονάδες με επτατάχυτα ή οκτατάχυτα κιβώτια DCT διπλού συμπλέκτη στον βασικό εξοπλισμό.

Τα ήπια υβριδικά σύνολα είναι εξοπλισμένα με μία επιπλέον ενσωματωμένη μπαταρία 48 volt για τη γεννήτρια εκκίνησης με ιμάντα. Η πρόσθετη ισχύς των 10 kW που προσφέρει, υποστηρίζει την ευελιξία κατά την εκκίνηση ή χρησιμοποιείται για γρήγορη επιτάχυνση. Αυξάνει επίσης την άνεση: εκτός από την εκκίνηση του κινητήρα αθόρυβα και με χαμηλούς κραδασμούς, επιτρέπει επίσης την οδήγηση με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης σβηστό. Επιπλέον, επεμβαίνει κατά τη διάρκεια των διαδικασιών πέδησης και επιτάχυνσης – και έτσι ανακτά ηλεκτρική ενέργεια για το ενσωματωμένο δίκτυο 12 volt καθώς και την μπαταρία 48 volt.

Το ακόμα πιο εξελιγμένο σύνολο plug-in hybrid της GLA 250 e αποδίδει εκτός των άλλων και ακόμα μεγαλύτερη ισχύ. Επιπλέον το ακόμα υψηλότερο ενεργειακό περιεχόμενο της βελτιωμένης μπαταρίας υψηλής τάσης προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία.

Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα έχει αυξηθεί κατά 5 kW σε 80 kW ενώ η ισχύς του συστήματος παραμένει η ίδια. Όσον αφορά στη φόρτιση,  διατίθενται τρεις δυνατότητες: εκτός των «βασικών» 3,7 kW, η μπαταρία τώρα μπορεί προαιρετικά να φορτιστεί με εναλλασσόμενο ρεύμα και έως τα 11 kW. Επιπλέον είναι δυνατή η φόρτιση με συνεχές ρεύμα έως και 22 kW. Αυτό επιτρέπει την  περαιτέρω μείωση των χρόνων φόρτισης.  


Οι τιμές της νέας GLA στην Ελλάδα, ξεκινούν από 47.500 ευρώ για την GLA 200 και φτάνουν στις 60.850 ευρώ για την 220 d.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *