Mercedes G-Glass V8: Επέτειος 30 ετών για το κινητήρα της

Την 30η επέτειο από την ημέρα που η G Class απέκτησε V8 κινητήρα το 1993, γιορτάζει η Mercedes, με μια ειδική έκδοση. 


Ο λόγος για τη νέα G 500 Final Edition, η οποία στη φαρέτρα της πλέον δεν έχει μόνο το θηριώδη οκτακύλινδρο biturbo βενζινοκινητήρα των 4.0 λίτρων, απόδοσης 421 ίππων, αλλά και ένα μοναδικό στυλ.

Η παλέτα για το αειθαλές της αμάξωμα περιλαμβάνει τρεις αποχρώσεις (μαύρο, λευκό και λαδί), οι οποίες θα διατεθούν σε 500 αντίτυπα η κάθε μια (συνολικά 1.500 αντίτυπα). Παράλληλα πατάει σε ζάντες 20 ιντσών, οι οποίες έχουν βαφτεί στο λαδί χρώμα του αμαξώματος (εναλλακτικά είναι μαύρες), ενώ έχουν γυαλιστερό φινίρισμα.

Από τους πλευρικούς καθρέπτες προβάλλεται στην άσφαλτο το γράμμα G και η φράση “Stronger than time”, την οποία συναντάμε και στην ειδική κουκούλα προστασίας του οχήματος που προσφέρεται με κάθε G 500 Final Edition.

Στο εσωτερικό τώρα, τους επιβάτες υποδέχεται η φωτιζόμενη επιγραφή Final Edition στα μαρσπιέ των θυρών, η οποία υπάρχει και στη χειρολαβή απέναντι από το συνοδηγό. Ολόκληρη η καμπίνα (από το χώρο αποσκευών μέχρι την οροφή) έχει καλυφτεί με δέρμα Nappa καφέ και μαύρου χρώματος. Ένα γνήσιο ασημένιο νόμισμα με το γράμμα G έχει προσαρμοστεί στο πίσω τμήμα από το κλειδί του οχήματος.


Στην αγορά της Γερμανίας η Mercedes G 500 Final Edition μπορεί ήδη να παραγγελθεί, ενώ η τιμή της ορίζεται στα 196.350 ευρώ.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *