Mercedes G-Class: Τιμή στο νούμερο 500.000!

Μια επετειακή G-Class για να τα τιμήσει το ρεκόρ παραγωγής του μακροβιότερου SUV της, δημιούργησε η Mercedes.


Σύμφωνα λοιπόν με τη γερμανική εταιρεία, πλέον έχουν κατασκευαστεί μισό εκατομμύριο G-Class, ενώ αυτή που οδήγησε στον αριθμό ορόσημο κύλισε από τη γραμμή παραγωγής στο Γκρατς της Αυστρίας.

H καριέρα της G-Class ξεκίνησε την άνοιξη του 1979 και προσφέρονταν με cabriolet αμάξωμα και κοντό μεταξόνιο ή με station wagon αμάξωμα και μακρύ μεταξόνιο. Διακρίνονταν από τότε για τις off-road ικανότητες της, χάρη στην τετρακίνηση, το κλείδωμα διαφορικών και το πλαίσιο σκάλας.

Η επετειακή G-Class έχει αριθμό παραγωγής 500.000 αλλά και ρετρό αισθητική, τιμώντας το ένδοξο παρελθόν της. Για την ακρίβεια ενσωματώνει σχεδιαστικά στοιχεία από την 280 GE του 1986, όπως το πράσινο χρώμα του αμαξώματος “agave green”, το οποίο ήταν από τα πρώτα στην παλέτα της G-Class. Παράλληλα τα φλας, αν και διατηρούν το αρχικό τους σχήμα, στην προκειμένη περίπτωση έχουν πορτοκαλί χρώμα ένα χαρακτηριστικό στα αυτοκίνητα της δεκαετίας του ΄70, το οποίο πλέον δεν υφίσταται, ενώ στα στρογγυλά εμπρός φωτιστικά σώματα υπάρχει προστατευτικό πλέγμα.

Και στο εσωτερικό υπάρχουν επιρροές από την 280 GE του 1986, όπως η καρό επένδυση στο κέντρο των καθισμάτων, ενώ στη χειρολαβή απέναντι από το συνοδηγό αναγράφεται “No. 500.000” και είναι βαμμένη με το ίδιο πράσινο χρώμα του αμαξώματος. Το 2024 η G-Class θα γιορτάσει την 45η επέτειό της, ενώ την ίδια χρονιά θα ξεκινήσει η παραγωγή της πρώτης αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσης, με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες στους τροχούς, ενώ οι μπαταρία θα είναι ενσωματωμένη στο πλαίσιο σκάλας, εξασφαλίζοντας χαμηλό κέντρο βάρους.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *