Mercedes CLE Cabriolet: Για ανοιχτές μετακινήσεις όλο το χρόνο

Ένα cabrio που θα μπορεί να οδηγηθεί όλο το χρόνο παρουσίασε η Mercedes. 


H CLE Cabriolet, χάρη στα συστήματα άνεσης Aircap και Airscarf που διαθέτει, θα μπορεί να οδηγείται ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το πρώτο, αποτελείται από δύο στοιχεία, το αλεξήνεμο στο μπροστινό παρμπρίζ που κατευθύνει τον αέρα πάνω από τα κεφάλια των επιβατών και τον ανακλαστήρα, πίσω από τα προσκέφαλα των μπροστινών επιβατών, που μειώνει τους στροβιλισμούς αέρα. Το δε  Airscarf κατευθύνει θερμό αέρα στην περιοχή του αυχένα των επιβατών, ακόμα και τις ψυχρές ημέρες.

Ακόμα όμως και όταν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, η υφασμάτινη οροφή, με την ηχομόνωση και τη θερμομόνωση που προσφέρει, εξασφαλίζει άνετες μετακινήσεις στους επιβάτες. Η μετατροπή της CLE σε Cabriolet γίνεται σε 20 δευτερόλεπτα και μέχρι την ταχύτητα των 60 χλμ./ώρα, με την όλη διαδικασία να γίνεται με ηλεκτρικά μοτέρ.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η τεχνολογία και η πολυτέλεια, με την οθόνη αφής να έχει τη δυνατότητα μεταβολής της κλίσης της, ώστε να μην αντανακλάται το φως του ήλιου, καθιστώντας τη δυσανάγνωστη.


Η γκάμα των κινητήρων αποτελείται, αρχικά από δύο δίλιτρα μοτέρ, ένα diesel με απόδοση 197 ίππους κι ένα βενζίνης με απόδοση 204 ίππους, με τη βενζινοκίνητη έκδοση να συνδυάζεται και με τετρακίνηση. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Vikt, ενώ αργότερα θα πλαισιωθούν και από ένα τρίλιτρο, εξακύλινδρο σε σειρά μοτέρ, που θ’ αποτελεί και την κορυφαία έκδοση. Το πλαίσιο και τα μηχανικά μέρη της CLE Cabriolet έχουν σχεδιαστεί ώστε να προσφέρουν άνετες και ευχάριστες ανοιχτές διαδρομές σε φιδίσιους δρόμους.


Το επίσημο λανσάρισμα της νέας CLE Cabriolet τοποθετείται τον Απρίλιο του 2024 για την Ευρώπη, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 66.402 ευρώ

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *