Mercedes-Benz eCitan: Διαθέσιμο για παραγγελία στην Ελλάδα

Η εμπορική πορεία του νέου ηλεκτρικού van της Mercedes-Benz το οποίο λανσάρεται σε δύο διαφορετικά μήκη, ξεκίνησε και στην Ελλάδα.


Η επαγγελματική έκδοση του eCitan λανσάρεται σε δύο διαφορετικά μήκη: έκδοση Standard μήκους 4.498 mm και έκδοση Long μήκους 4.922 mm. Η επιβατική έκδοση eCitan Tourer, είναι αρχικά διαθέσιμη ως «Standard», ενώ η έκδοση Long ακολουθεί σύντομα. Ανάλογα με το μοντέλο, η αυτονομία κυμαίνεται μεταξύ 280 και 284 χιλιόμετρα καλύπτοντας τις ανάγκες των επαγγελματιών που χρησιμοποιούν μικρά Van για υπηρεσίες ταχυμεταφορών, διανομών και μεταφοράς επιβατών σε αστικές περιοχές.

Σε σταθμούς ταχείας φόρτισης, η μπαταρία των 45 kWh φορτίζεται από 10 σε 80% σε μόλις 38 λεπτά με τον εγκατεστημένο φορτιστή DC 75 kW.

Ταυτόχρονα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι παραγγελίες του συμβατικού Citan με μακρύ μεταξόνιο, το οποίο έρχεται να συμπληρώσει τη σειρά μοντέλων Mercedes-Benz Vans για αστικές μεταφορές. Την αρχή κάνει η επαγγελματική έκδοση, ενώ η επιβατική θα ακολουθήσει σύντομα. Με χωρητικότητα φόρτωσης 3,62 κυβικά μέτρα, προσφέρει στις επιχειρήσεις διανομών και τους επαγγελματίες ακόμη περισσότερο χώρο για εμπορεύματα και εξοπλισμό ( 0,72 m³ σε σύγκριση με την έκδοση Standard). Το ωφέλιμο μήκος φόρτωσης είναι 2,17 μέτρα μέχρι το διαχωριστικό τοίχωμα και το ωφέλιμο φορτίο είναι μέχρι 855 κιλά.

Το νέο eCitan προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα του συμβατικού Citan, χωρίς κανένα συμβιβασμό.


Επειδή οι συρόμενες πόρτες είναι ιδιαίτερα πρακτικές σε στενούς χώρους στάθμευσης, το eCitan μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά και με δεύτερη συρόμενη πόρτα αριστερά. Ο χώρος φόρτωσης είναι επίσης εύκολα προσβάσιμος και από το πίσω μέρος. Τα δύο φύλλα της πίσω πόρτας μπορούν να ακινητοποιηθούν στις 90 μοίρες ή να ανοίξουν πλήρως έως και 180 μοίρες. Προαιρετικά διατίθεται πίσω πόρτα, ανοιγόμενη προς τα πάνω.


Σε αντίθεση με το Van, το οποίο είναι βέλτιστα μελετημένο για τη μεταφορά εμπορευμάτων, το eCitan Tourer είναι ειδικά σχεδιασμένο για τη μεταφορά επιβατών χωρίς εκπομπές ρύπων.

Ο ηλεκτροκινητήρας του eCitan αποδίδει μέγιστη ισχύ 90 kW (122 hp). Η μέγιστη ροπή στρέψης των 245 Nm είναι άμεσα διαθέσιμη κατά την εκκίνηση, επιτρέποντας ιδιαίτερα δυναμική επιτάχυνση από στάση. Η μπαταρία ιόντων λιθίου τοποθετείται στο υποδάπεδο μπροστά από τον πίσω άξονα, όπου είναι προστατευμένη από συγκρούσεις, ενώ η ωφέλιμη χωρητικότητά της είναι 45 kWh. Οι οκτώ μονάδες μπαταρίας χρησιμοποιούν κυψέλες τύπου «pouch».

Tο eCitan μπορεί να φορτίζεται με εναλλασσόμενο ρεύμα 22kW μέσω του φορτιστή του οχήματος σε 2,5 ώρες.

Ακόμη γρηγορότερα φορτίζεται το όχημα σε σταθμούς ταχείας φόρτισης με συνεχές ρεύμα (DC).


Το eCitan είναι επίσης καλά εξοπλισμένο με συστήματα συγκράτησης για την προστασία των επιβατών: Το Van είναι διαθέτει έξι αερόσακους ως βασικό εξοπλισμό: μπροστινούς αερόσακους, αερόσακους παραθύρων και πλευρικούς αερόσακους θώρακα. Το Citan Tourer περιλαμβάνει και έναν έβδομο αερόσακο, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο και μπορεί να ανοίξει σε περίπτωση σφοδρής πλευρικής σύγκρουσης μεταξύ του οδηγού και του συνοδηγού, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο να έρθουν σε επαφή τα κεφάλια μεταξύ τους.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *