Mercedes-Benz CLK LM: Τώρα και σε δημόσιους δρόμους

Η Mercedes-Benz CLK GTR υπήρξε ένα εμβληματικό αγωνιστικό αυτοκίνητο και μάλιστα σε μορφή που μπορεί να οδηγηθεί σε δημόσιους δρόμους.


Η ιστορία της CLK GTR είναι σχετικά γνωστή: μία ομάδα μηχανικών στην AMG αγόρασαν μία McLaren F1 GTR, και συγκεκριμένα το σασί #11R από την ομάδα Lambre Competition, και μετά από 128 ημέρες ανακατασκευής του κινητήρα και του σασί, όλα ήταν έτοιμα για το ντεμπούτο του. Αμέσως έδειξε ότι είχε την ταχύτητα να κερδίζει αγώνες, και τελικά πρωταθλήματα, καθώς έκανε το νταμπλ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GT του 1997.

Η Mercedes θέλει να τρέξει στον 24ωρο του Le Mans, και από τις απαραίτητες μετατροπές στην CLK GTR, γεννήθηκε η CLK LM, η οποία δεν κέρδισε ποτέ στον θρυλικό αγώνα, αλλά κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1998.

Η συγκεκριμένη CLK LM έχει τεθεί προς πώληση από την εταιρεία του Joe Macari στο site Piston Heads, όντας ένα από τα τέσσερα παραδείγματα που κατασκευάστηκαν ποτέ από τη Mercedes-Benz. 

Χρησιμοποιήθηκε ως όχημα δοκιμών και πωλήθηκε μετά το πέρας της σεζόν του 1998, περνώντας αρκετά χρόνια σε μία ιαπωνική συλλογή, προτού πωληθεί σε έναν Γάλλο συλλέκτη το 2013, και φτάσει τελικά στα χέρια του τωρινού του ιδιοκτήτη το 2017.


Έχει περάσει εκτενές σέρβις τον Απρίλιο του 2021, και με δεδομένη την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αναμένεται να πωληθεί έναντι οκταψήφιου ποσού.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *