Mercedes-Benz: Από το 2025 θα παράγει πράσινα αυτοκίνητα

Με στόχο την παραγωγή πράσινων αυτοκινήτων η Mercedes προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας με την H2 Green Steel, για την παροχή 50.000 τόνων χάλυβα χαμηλής περιεκτικότητας σε διοξείδιο του άνθρακα.


Η Mercedes ανέλαβε μετοχικό μερίδιο στην σουηδική start-up H2 Green Steel το 2021 και η νέα συμφωνία επεκτείνει τη στρατηγική συνεργασία με στόχο τη δημιουργία μιας αλυσίδας εφοδιασμού στη Βόρεια Αμερική για χάλυβα «σχεδόν χωρίς CO2».

Η παραγωγή οχημάτων με χρήση χάλυβα πρόκειται να ξεκινήσει το 2025.

«Με βάση την αρχική μας επένδυση έχουμε τώρα μια οριστική, σχετική συμφωνία προμήθειας για την Ευρώπη και τώρα εξετάζουμε τη δημιουργία μιας βιώσιμης προμήθειας χάλυβα στη Βόρεια Αμερική», δήλωσε ο Γκούναρ Γκούτενκε, επικεφαλής προμηθειών και ποιότητας προμηθευτών στη Mercedes-Benz.

Ο λεγόμενος πράσινος χάλυβας χρησιμοποιεί υδρογόνο και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη διαδικασία παραγωγής. Αντί για CO2, η διαδικασία εκπέμπει υδρατμούς.


Η Mercedes λέει ότι μπορεί να παράγει περισσότερους από δύο τόνους CO2 ανά τόνο παραγόμενου χάλυβα, ενώ η διαδικασία του H2 έχει εκπομπές περίπου 0,4 τόνους CO2 ανά τόνο που παράγεται.


Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει θέσει ως στόχο το 2039 να απελευθερώσει την αλυσίδα εφοδιασμού της με άνθρακα. 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *