Mercedes: Αποκάλυψη για E-Class και EQE SUV

Η Mercedes  αποκάλυψε σε μία ειδική εκδήλωση τα δύο νέα της μοντέλα, τη λιμουζίνα E-Class και το νέο ηλεκτρικό SUV, την EQE, με τη σειρά E-Class να φτάνει  πλέον στην έκτη γενιά.


Στη νέα της γενιά, ακροβατεί μεταξύ ηλεκτροκίνησης αλλά και των θερμικών κινητήρων. Για να εναρμονιστεί με το πνεύμα της εποχής, οι διαθέσιμες εκδόσεις είναι συνολικά έξι, όλες υβριδικές, τρεις με ήπιο υβριδικό σύστημα 17 kW και τρεις plug-in hybrid 230 ή 280 kW.

Οι τρεις τελευταίες εξοπλίζονται με δίλιτρο υπετροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 204 ίππων που με τη συνδρομή του ηλεκτροκινητήρα φτάνουν συνολικά τους 313 ίππους, στις εκδόσεις E300e και τους 380 στην Ε400e 4MATIC που είναι αποκλειστικά τετρακίνητη, ενώ η Ε300e διατίθεται και ως πισωκίνητη.

Το εντυπωσιακό στοιχείο, εκτός από τη συνολική ισχύ είναι η αυτονομία που προσφέρει η νέα E-Class κινούμενη αποκλειστικά με το ηλεκτρικό μοτέρ, που φτάνει τα 115 χλμ. στην πισωκίνητη E300e και τα 109 χλμ στις δύο τετρακίνητες εκδόσεις.

Όσον αφορά στους θερμικούς κινητήρες που συνδυάζονται όμως με ήπιο υβριδικό σύστημα, η γκάμα αποτελείται από δύο δίλιτρα σύνολα, ένα βενζίνης με συνολική ισχύ 204 ίππους κι ένα diesel με συνολική ισχύ 197 ίππους.


Η diesel έκδοση προσφέρεται και με δύο επιλογές μετάδοσης, την πισωκίνητη Ε220d και την τετρακίνητη E200d 4MATIC. Μελλοντικά θα υπάρξουν και plug-in υβριδικά με κινητήρες diesel.


H νεά E-Class διατηρεί τις κλασικές γραμμές της σχεδίασης των τριών όγκων, παραμένοντας πιστή στις παραδόσεις, αλλά σε καμία περίπτωση το σχέδιό της δεν κρίνεται συντηρητικό.

Σε αυτό συμβάλλει η σχεδίαση του μπροστινού τμήματος με τις μαύρες γυαλιστερές επιφάνειες που είναι δανεισμένες από τα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας, συνδέοντας έτσι το κλασικό με το σύγχρονο.

Στην παρουσίαση ανακοινώθηκαν και οι τιμές της νέας E-Class, που ξεκινούν από τα 64.450 ευρώ για την υβριδική E200 και φτάνουν τα 91.550 ευρώ για την κορυφαία τετρακίνητη PHEV E400e 4MATIC τα 91.550 ευρώ

Παράλληλα με την νέα E-Class αποκαλύφθηκε και η νέα EQE SUV, η πολυμορφική εκδοχή του sedan EQE με αυτονομία που φτάνει σχεδόν τα 600 χλμ. (596).


Το νέο πολυτελές SUV της Mercedes, δανείζεται αρκετά στοιχεία από το κορυφαίο στην γκάμα ΕQS, αλλά με πιο μικρές διαστάσεις, με το μήκος να φτάνει τα 4,86 μέτρα.

Η νέα EQE SUV, διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις, δύο πισωκίνητες με 245 και 292 ίππους και δύο τετρακίνητες με ισχύ 292 ή 408 ίππους. Η τάση του συστήματος σε όλες τις εκδόσεις είναι 400 Volt και η αυτονομία κυμαίνεται από τα 551 χλμ για την τετρακίνητη έκδοση των 292 ίππων, μέχρι τα 596 χλμ για την πισωκίνητη με την ίδια ισχύ.

Εκτός από τις 4 «απλές» ηλεκτρικές εκδόσεις η νέα EQE SUV, διατίθεται και σε δύο AMG, φυσικά τετρακίνητες με ισχύ 470 και 625 ίππους.

Η νέα EQE SUV βασίζεται σε μία πλατφόρμα αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα, αποτελώντας το τέταρτο μοντέλο της σειράς . Διαθέτει εξαιρετική αεροδυναμική, όχι μόνο συγκρινόμενο με SUV, αλλά και με απόλυτους αριθμούς αφού η τιμή Cx είναι 0,25.

Εξοπλίζεται με όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά βοηθήματα, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και αερανάρτηση.

Οι παραγγελίες για τη νέα EQE SUV, έχουν ξεκινήσει με τις τιμές να αρχίζουν από τα 94.980 ευρώ για την βασική EQE 300 και φτάνουν στα 150.330 ευρώ για την κορυφαία AMG EQE 53 4MATIC.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *