Mercedes: Ανάκληση για την GLC στην Ελλάδα

Πρόβλημα με το γάντζο ρυμούλκησης, προέκυψε σε ορισμένα Mercedes GLC, με την αντιπροσωπεία να προχωρά σε πρόγραμμα ανάκλησης.


Το εν λόγω πρόγραμμα ανάκλησης αφορά συνολικά 195 GLC, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί από το 2022 έως το 2023, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Mercedes-Benz Group AG σε συνεργασία με την STAR Automotive Ελλάς Μονοπρόσωπη Α.Ε.Ε., γενικό αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των γερμανικών οχημάτων στην Ελλάδα.

Στα επηρεαζόμενα οχήματα, διαπιστώθηκε ότι η διάταξη ρυμούλκησης στο μπροστινό εγκάρσιο φορέα πιθανόν να μην ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές. Σε μια τέτοια περίπτωση ενδέχεται, να μην επιτευχθεί το απαιτούμενο βάθος βιδώματος του γάντζου ρυμούλκησης και κατά συνέπεια δε μπορεί να αποκλειστεί πλήρως μια ενδεχόμενη χαλάρωση της βιδωτής σύνδεσης υπό την επίδραση φορτίου.

Κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα αυξημένες πιθανότητες πρόκλησης ατυχήματος ή/και αυξημένες πιθανότητες επικινδυνότητας για τους λοιπούς οδηγούς/επιβάτες που χρησιμοποιούν το οδόστρωμα και κατ’ επέκταση τραυματισμού αυτών ή/και των επιβατών. Μέχρι στιγμής πάντως στην Ελλάδα, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως, μέσω συστημένης επιστολής, προκειμένου να επισκεφθούν τον πλησιέστερο συνεργάτη από το δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών οχημάτων Mercedes-Benz, ώστε, και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να ελεγχθεί προληπτικά ο μπροστινός εγκάρσιος φορέας και αν χρειαστεί να αντικατασταθεί.


Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών της STAR Automotive Ελλάς, στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 0030 2112111597.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *