Mercedes-AMG GT2 Pro: Αποκλειστικά για πίστα με τιμή 479.000 ευρώ!

Φτιαγμένη αποκλειστικά για πίστα είναι η νέα Mercedes-AMG GT2 Pro.


Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία είναι ιδανικό για track days, καθώς δεν έχει λάβει ομολογκασιόν. Βασίζεται στη Mercedes-AMG GT2, που παρουσιάστηκε το 2022, ενώ έχει εμπουλιθστεί με καινοτόμα χαρακτηριστικά σχεδίασης και απόδοσης.

Ένα από αυτά είναι η νέα λειτουργία Push2Pass, η οποία ενεργοποιείται με ένα απλό πάτημα στο κουμπί που βρίσκεται ενσωματωμένο στο τιμόνι. Τότε ο V8 biturbo κινητήρας 4.0 λίτρων της AMG εκτοξεύει το ζενίθ της δύναμής του, που φτάνει για λίγο έως τους 750 ίππους, καθώς η βασική ισχύς είναι 707 ίπποι.

Ο θηριώδης κινητήρας συνεργάζεται με σειριακό αγωνιστικό κιβώτιο 6 σχέσεων, τοποθετημένο στον πίσω άξονα. Στη φαρέτρα της Mercedes-AMG GT2 Pro περιλαμβάνονται επίσης αγωνιστικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ τεσσάρων κατευθύνσεων, αγωνιστικό ABS και ρυθμιζόμενο σε πολλά στάδια σύστημα ελέγχου πρόσφυσης.

Οπτικά δείχνει τις άγριες διαθέσεις της με τη ματ γκρι απόχρωση του αμαξώματος, τις τιρκουάζ πινελιές σε διάφορα σημεία, τα λογότυπα GT2 Pro στις πόρτες, τα carbon ένθετα, τις δίχρωμες 18αρες μονομπούλονες ζάντες και την ειδικά σχεδιασμένη θεόρατη πίσω αεροτομή.


Περνάμε τώρα στο εσωτερικό της νέας Mercedes-AMG GT2 Pro, όπου συναντάμε κλιματισμό, καταπακτή εξόδου στην οροφή, carbon αγωνιστικό κάθισμα οδηγού με ζώνη ασφαλείας πέντε σημείων, ματ carbon κεντρική κονσόλα, δίχτυα ασφαλείας, πυροσβεστήρα, carbon κλωβό ασφαλείας, αγωνιστικό τιμόνι Cube Controls, πίσω από το οποίο υπάρχει οθόνη υψηλής ευκρίνειας στο οπτικό πεδίο του οδηγού.


Η νέα Mercedes-AMG GT2 PRO συνοδεύεται από ειδικό κάλυμμα αυτοκινήτου, εξατομικευμένο κράνος BELL υψηλής ποιότητας, ενώ από την Puma προέρχεται το πλήρες κιτ αγωνιστικών ενδυμάτων που περιλαμβάνει εξατομικευμένη αγωνιστική στολή, γάντια, αγωνιστικά εσώρουχα και παπούτσια. Όσο για την τιμή της Mercedes-AMG GT2 PRO φτάνει τα 479.000 ευρώ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *