Mercedes AMG G63 Cabriolet: Απόλυτη αίσθηση ελευθερίας

Την απόλυτη αίσθηση ελευθερίας προσφέρει η νέα Mercedes-AMG G63 Cabriolet, καθώς συνδυάζει τις off-road ικανότητες και την «επαφή» με τον ουρανό, χάρη στην ανοιγόμενη μαλακή της οροφή.


Η συγκεκριμένη AMG G63 Cabriolet δημιουργήθηκε από το γερμανικό βελτιωτικό οίκο πολυτελών οχημάτων Refined Marques. Εκτός από μοναδικό στυλ και εξατομίκευση στην παραμικρή λεπτομέρεια η AMG G63 Cabriolet έχει εξελιχθεί και στον τομέα της πρακτικότητας.

Αναφερόμαστε στην προσθήκη πίσω θυρών, οι οποίες μάλιστα έχουν αντίστροφο άνοιγμα από τις μπροστινές, όπως συμβαίνει στις Rolls-Royce. Την ιδέα για το συγκεκριμένο στυλ θυρών έδωσε ένα «ατύχημα» που είχε κάποιο διάσημο supermodel από την Αμερική, όταν προσπάθησε να εισέλθει στις πίσω θέσεις της G Cabrio.

Το αποτέλεσμα για την καλλονή ήταν να καταλήξει με σκισμένο φόρεμα και σπασμένο τακούνι. Μάλιστα όταν έμαθε για τη νέα AMG G63 Cabriolet με πίσω πόρτες που λύνει το συγκεκριμένο «πρόβλημα» αποφάσισε να την αγοράσει και η ίδια.

Σύμφωνα πάντα με την Refined Marques χρειάστηκαν 18 μήνες εργασιών, ώστε να τελειοποιηθεί η AMG G63 Cabriolet, καθώς στόχος ήταν να εναρμονίζεται ή ακόμα και να ξεπερνά τα εργοστασιακά πρότυπα. Σημειώνεται ακόμα ότι έλαβε έγκριση από έναν πρώην επικεφαλής ποιοτικού ελέγχου της Mercedes, ο οποίος δε μπόρεσε να βρει κανένα ψεγάδι στην AMG G63 Cabriolet.


Στο πόστο του παραμένει ο θηριώδης V8 biturbo κινητήρας των 4.0 λίτρων, ο οποίος παράγει 585 ίππους και 850 Nm ροπής, ενώ η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων. Η Refined Marques θα κατασκευάσει μόνο 20 αντίτυπα της AMG G63 Cabriolet, εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν ήδη πουληθεί, ενώ η τιμή της αγγίζει τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *