Mercedes A 200: Ανανεώθηκε και προκαλεί

Σε face-lifting με έμφαση σημεία γίνονται αντιληπτά μόνο όταν την οδηγήσεις, προχώρησε η Mercedes στην A-Class.


Από σχεδιαστικής άποψης η σιλουέτα της Α-Class διατήρησε το γνωστό ύφος της, με τη «μακριά» μούρη και τα δύο «νεύρα» κατά μήκος του καπό.

Ανανεωμένη είναι η μάσκα ενώ τα μεγάλα διακοσμητικά χαμηλά στις άκρες του προφυλακτήρα θα έχουν το ρόλο εισαγωγής αέρα στις «άγριες» εκδόσεις Α35S και A45S.

Για πίσω νέος είναι ο διαχύτης, τα φώτα σε σχήμα σταγόνας είναι Led, ενώ παραμένει η διακριτή αεροτομή, προέκταση της οροφής.

Νέα σχέδια φέρουν οι ζάντες που στην περίπτωση της λευκής Α 200 των φωτογραφιών είναι 18 ιντσών με ελαστικά 225/45.


Στο εσωτερικό η πιο μεγάλη αλλαγή είναι η αφαίρεση του touchpad στη βάση της κονσόλας.


Τα μπουτόν απουσιάζουν, και τα μόνα που υπάρχουν είναι του κλιματισμού, κάτω από τους τρεις στρογγυλούς αεραγωγούς.

Το εργονομικό πολυλειτουργικό τιμόνι, φέρει σωστή διάμετρο, και από τα αριστερά χειριστήρια ελέγχεις τα πάντα για το καντράν και από τα δεξιά της οθόνης ψυχαγωγίας (αμφότερες 10,25 ιντσών που καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό) που ξεναγεί τους φίλους στον κόσμο των gadget.

Η γνωστή συνταγή των 1.33 λίτρων στην έκδοση Α200 αποδίδει 163 ίππους με 270 Nm ροπής, με τέσσερις επιλογές στο οδηγικό μενού, comfort, Eco, Sport, Individual, με τα ανάλογα γραφικά και χρώματα στην οθόνη.

Ο 4κύλινδρος κινητήρας ακολουθώντας τον δρόμο του εξηλεκτρισμού «αγκαλιάζεται» με 48Volt ήπιο υβριδικό σύστημα 10 kW (14 ίπποι).


Το κιβώτιο είναι αυτόματο, διπλού συμπλέκτη, 7 σχέσεων με αλλαγές από το τιμόνι μέσω paddles.

Στο δρόμο, και εδώ ερχόμαστε σε αυτό που σχολιάσαμε στην αρχή, ότι πρέπει να την οδηγήσεις για να καταλάβεις πόσο πολύ αναβαθμίστηκε το μοντέλο.

Και πραγματικά ενθουσιάζεσαι από το σύστημα διεύθυνσης (παραδοσιακά η Mercedes διακρίνεται για το άμεσο σύστημα διεύθυνσης , με ελάχιστες εξαιρέσεις), αλλά και από τις αναρτήσεις.

Οι οποίες στην ανανεωμένη έκδοση δεν έχουν καμία σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

Σε ο,τι αφορά την κατανάλωση 7,5 λίτρα/100 χλμ. έδειξε το κομπιούτερ, καλή τιμή για τα 1.440 κιλά και τους 163 ίππους.

Η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 225 χλμ./ώρα, ο χρόνος της επιτάχυνσης 0-100 είναι 8,2 δευτ. ενώ οι εκπομπές ρύπων σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP 133 γρμ./χλμ.

Εξοπλισμός, οδική συμπεριφορά, ποιότητα, συνθέτουν το βασικό μέρος του παζλ για το μοντέλο που ανοίγει τον τιμοκατάλογο της Mercedes στη χώρα μας, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 39.900 ευρώ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Mercedes A 200: Ανανεώθηκε και προκαλεί”